Ποια εταιρεία κατέλαβε την κορυφή στις πωλήσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών

Ποια εταιρεία κατέλαβε την κορυφή στις πωλήσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών

Με μερίδιο 25% στην παγκόσμια αγορά το β΄ τρίμηνο του 2019

Ανοδικά κινήθηκε η παγκόσμια αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών κατά το β΄ τρίμηνο του 2019, μετά από δύο διαδοχικά πτωτικά τρίμηνα, με τις πωλήσεις να αυξάνονται κατά 4,7% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα το 2018.

Στην παγκόσμια αγορά διατέθηκαν 64,9 εκατ. συσκευές (desktops, notebooks και workstations) το β΄ τρίμηνο του 2019 έναντι 61,9 εκατ. συσκευών την αντίστοιχη περίοδο του 2018, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της IDC. Όσον αφορά τους κατασκευαστές, η Lenovo σκαρφάλωσε στην πρώτη θέση με μερίδιο 25%, διαθέτοντας διεθνώς περισσότερες από 16,2 εκατ. συσκευές.

Η HP κατέλαβε τη δεύτερη θέση, καταφέρνοντας να βελτιώσει τις πωλήσεις της κατά 3,2% σε σύγκριση με το β΄ τρίμηνο του 2018. Η Dell κατάφερε να διατηρήσει την τρίτη θέση της παγκόσμιας αγοράς, βελτιώνοντας τις επιδόσεις της κατά 3,1% κατά τη διάρκεια του β΄ τριμήνου του 2019 σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2018.

Την τέταρτη θέση της αγοράς κατέλαβε ο όμιλος Acer, αν και ήταν από τις λίγες εταιρείες, που είδαν τις πωλήσεις του να μειώνονται το ίδιο διάστημα. Τέλος, η Apple βρέθηκε στην πέμπτη θέση της αγοράς με πωλήσεις 4,1 εκατ. μονάδων στη διάρκεια του β΄ τριμήνου του έτους.

Παρακαλούμε περιμένετε ...