Στα χέρια της Microsoft η εταιρεία πίσω από το Minecraft

Την εξαγορά της σουηδικής εταιρείας Mojang, η οποία βρίσκεται πίσω από την τεράστια παγκόσμια επιτυχία του ηλεκτρονικού παιχνιδιού Minecraft, ανακοίνωσε η Microsoft, με το κόστος της εξαγοράς να ανέρχεται στα 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το Minecraft, η κορυφαία σε πωλήσεις εφαρμογή που είναι διαθέσιμη επί πληρωμή σε iOS και Android, είναι ουσιαστικά ένα παιχνίδι κατασκευής, που επιτρέπει στους παίκτες να φτιάξουν οτιδήποτε μπορούν να φανταστούν σε έναν ψηφιακό κόσμο, με τουβλάκια που θυμίζουν τα γνωστά σε όλους μας Lego.

Ενδεικτικό της επιτυχίας του παιχνιδιού είναι ότι η Mojang, που απασχολεί μόλις 40 εργαζομένους, το 2013 κατέγραψε έσοδα 287 εκατομμυρίων δολαρίων, με λειτουργικά κέρδη που ξεπερνούν τα 125 εκατομμύρια δολάρια.

“Το Minecraft είναι κάτι παραπάνω από μία εξαιρετική σειρά παιχνιδιών, είναι μία πλατφόρμα ανοιχτού κόσμου, ενισχυμένη από μία ζωντανή κοινότητα για την οποία ενδιαφερόμαστε βαθιά, και με αμέτρητες νέες ευκαιρίες για αυτήν την κοινότητα και τη Microsoft”, δήλωσε σχετικά ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, Σάτια Ναντέλα.

Ο Μάρκους Πέρσον, εκ των ιδρυτών της Mojang, διευκρίνισε σε ανάρτηση στο blog του λίγο μετά την ανακοίνωση του deal ότι δε θα συνεχίσει στην εταιρεία, αλλά θα επιστρέψει σε άλλα, μικρότερα projects.

“Σας αγαπώ. Όλους σας. Σας ευχαριστώ που μετατρέψατε το Minecraft σε αυτό που έγινε, αλλά είστε υπερβολικά πολλοί, και δεν μπορώ να είμαι υπεύθυνος για κάτι τόσο μεγάλο”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πέρσον. “Δεν είναι για τα λεφτά. Είναι για την ψυχική μου υγεία”.