Η Samsung σχεδιάζει smartwatch τύπου… Τζέιμς Μποντ!

Η “φορετή” τεχνολογία είναι το νέο... πεδίο δόξης λαμπρόν που ανοίγεται μπροστά σε εταιρείες όπως η Apple, η Google και η Samsung, που έχουν ανακοινώσει ή σχεδιάζουν να λανσάρουν “έξυπνα ρολόγια” (smartwatches), τα οποία θα μπορούν να συνδέονται με το κινητό μας και θα μας επιτρέπουν να κάνουμε κλήσεις ή να σερφάρουμε στο Διαδίκτυο χωρίς να χρειάζεται να κρατάμε το κινητό στο χέρι.

Όμως η Samsung θέλει να προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα, σχεδιάζοντας ένα smartwatch που δε θα χρειάζεται να συνδεθεί με το κινητό, αλλά θα λειτουργεί το ίδιο ως smartphone!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, το smartwatch της Samsung θα μπορεί να κάνει και να δέχεται κλήσεις χωρίς σύνδεση με κινητό τηλέφωνο, θα βγάζει φωτογραφίες, θα στέλνει e-mail και θα διαθέτει GPS, Bluetooth και μετρητή καρδιακών παλμών.

Το smartphone της Samsung, που θα τρέχει το λειτουργικό σύστημα Tizen, εκτιμάται ότι μπορεί να παρουσιαστεί τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο.

Σίγουρα το μυαλό πολλών θα πάει στον γνωστό ντετέκτιβ των κόμικς Ντικ Τρέισι, ο οποίος διέθετε ένα ρολόι-τηλέφωνο ήδη από τη δεκαετία του 1940, αλλά και στον Τζέιμς Μποντ, που επίσης είχε μία παρόμοια συσκευή στην ταινία “Για τα Μάτια σου Μόνο”.