Η Samsung δεν θα σταματήσει την συνεργασία της με την Apple

Πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας Korea Times υποστήριζε πως η Samsung σκόπευε να σταματήσει την πώληση LCD panels στην Apple από τις αρχές του νέου έτους, αφού οι «υπέρογκες», όπως τις χαρακτήριζε, εκπτώσεις που ζητούσε η αμερικάνικη εταιρεία καθιστούσαν την συναλλαγή ασύμφορη για την Samsung.

Η απάντηση της Samsung ήταν άμεση. Η κορεάτικη εταιρεία δήλωσε στο CNET πως οι φήμες ήταν εντελώς ψευδείς και ότι «η Samsung Display ποτέ δεν προσπάθησε να κόψει την παροχή LCD panel για την Apple».

Ενώ το δημοσίευμα της Korea Times επικαλείται ανώνυμες πηγές μέσα από την Samsung, αρκετά κοινή πρακτική για αναφορές από την συγκεκριμένη χώρα, προς το παρόν φαίνεται πως η Samsung θα συνεχίσει να πουλά τα προϊόντα της στην Apple.

Η κορεάτικη εταιρεία κατασκευάζει τις οθόνες Retina που χρησιμοποιεί το iPad. Τον πρώτο καιρό μάλιστα ήταν η μόνη που κατασκεύαζε τις οθόνες αυτές, ενώ λίγους μήνες αργότερα άλλες δυο εταιρείες, η LG και η Sharp ξεκίνησαν να κατασκευάζουν panels για λογαριασμό της Apple.

Το iPad Mini θα είναι το πρώτο tablet της εταιρίας στο οποίο η Samsung δεν θα έχει καμία συμμετοχή, αφού δεν θα χρησιμοποιεί οθόνη Retina. Η νέα συσκευή της Apple που αναμένεται να παρουσιαστεί σήμερα χρησιμοποιεί panels κατασκευασμένα από την LG και την AU Optronics.