Smartphones – Υπολογιστές σημειώσατε… 1 !

Έρχεται το τέλος των υπολογιστών ; Πάντως, σίγουρα τα στοιχεία δεν είναι ευοίωνα για τους προσωπικούς υπολογιστές, και δείχνουν μία σαφή μεταστροφή των χρηστών παγκοσμίως προς τα smartphones και τα tablets.

Αυτό δείχνει ξεκάθαρα έρευνα του Business Insider, στην οποία εκτιμάται ότι φέτος, για πρώτη φορά, η διείσδυση των smartphones θα είναι μεγαλύτερη από αυτήν των υπολογιστών, με το 22% των ανθρώπων παγκοσμίως να έχουν “έξυπνο” κινητό και το 20% υπολογιστή, όταν, πριν από τέσσερα χρόνια, τα αντίστοιχα ποσοστά ήταν 5% για τα smartphones και 16% για τους υπολογιστές ! Χαρακτηριστικό είναι ότι, μέσα σε μια τετραετία, τα smartphones στον κόσμο αυξήθηκαν κατά σχεδόν 1,3 δισεκατομμύρια, φτάνοντας πλέον να υπάρχουν δύο “έξυπνα” κινητά για κάθε 9 κατοίκους του πλανήτη !

Όμως, ίσως το πιο εντυπωσιακό στοιχείο της έρευνας είναι η ραγδαία αύξηση της διείσδυσης των tablets, που, όπως φαίνεται και στο παραπάνω γράφημα, μέσα σε τρία χρόνια έχει φτάσει στο 6%, ποσοστό που τα smartphones χρειάστηκαν σχεδόν τέσσερα χρόνια για να φτάσουν !

Το στοιχείο αυτό ίσως υποδεικνύει πως τα tablets στο μέλλον θα αποτελέσουν μεγαλύτερη απειλή για τα smartphones από τους υπολογιστές.