Μυστηριώδης συσκευή της Microsoft εμφανίστηκε στο διαδίκτυο

Οι πρώτες φήμες για ένα smartphone από την Microsoft είδαν το φως της δημοσιότητας στις αρχές του μήνα. Δεν θα ήταν καθόλου παράξενο η εταιρεία που κυκλοφορεί ένα από τα πιο δημοφιλή λειτουργικά συστήματα για κινητά να θελήσει να πειραματιστεί με την κυκλοφορία μιας δικής της συσκευής.

Αρχικά πηγές μέσα από την ίδια την Microsoft διέψευσαν κάτι τέτοιο, τουλάχιστον για το 2012, αναφέροντας πως η εταιρεία ναι μεν σκέφτεται κάτι τέτοιο, αλλά περισσότερο ως «Plan B» και όχι ως άμεση προτεραιότητα. Κάποιες φωτογραφίες που διέρρευσαν πριν από λίγες ημέρες στο διαδίκτυο όμως αναζωπύρωσαν τις φήμες.

Οι δυο φωτογραφίες προέρχονται σύμφωνα με το WPcentral από διαφημιστικό υλικό της Microsoft και δείχνουν μια συσκευή η οποία θυμίζει αρκετά το Zune στον σχεδιασμό της, με ορθογώνιο σχήμα και απότομες γωνίες, ενώ διαθέτει και το λογότυπο των Windows Phone 8 στο κάτω μέρος της.

Οι πρώτες φήμες ήθελαν την συγκεκριμένη να αποτελεί το πρωτότυπο του πρώτου Surface Phone, κάτι τέτοιο όμως μάλλον δεν ισχύει. Είναι σχεδόν αδύνατο μια τέτοια συσκευή να βρέθηκε σε διαφημιστικό υλικό της εταιρείας. Πηγές του WPcentral αναφέρουν πως οι φωτογραφίες στην πραγματικότητα δείχνουν μια «generic» συσκευή που χρησιμοποιείται από την Microsoft για να παρουσιάζει το λειτουργικό της  χωρίς απαραίτητα να διαφημίζει κάποιον συγκεκριμένο κατασκευαστή. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως δεν πρόκειται να δούμε ένα Surface Phone στο μέλλον.

Μια τέτοια συσκευή όμως δεν θα έφερνε σε δύσκολη θέση τους υπόλοιπους κατασκευαστές Windows Phone 8 κινητών;

Μάλλον όχι. Πριν από λίγες ημέρες ο Διευθύνων σύμβουλος της Nokia, Stephen Elop, είχε δηλώσει πως ένα Surface hone θα «τόνωνε το οικοσύστημα» των Windows Phone 8.

Παρά το ότι ουσιαστικά αναφέρεται σε ανταγωνιστές της εταιρείας του, ο Elop φαίνεται πως πιστεύει πως οποιοσδήποτε ανταγωνισμός θα είναι καλός για την καινοτομία και βέβαια τους καταναλωτές. «Ενθαρρύνουμε την HTC και την Samsung και την Microsoft η όποιους έχουν συσκευές στην αγορά να κάνουν όποιες επενδύσεις θα βοηθήσουν στην ώθηση του οικοσυστήματος».

Το σίγουρο είναι πως αν τελικά η Microsoft αποφασίσει να κατασκευάσει το δικό της smartphone, δεν θα το δούμε πριν από το 2013. Λιγοστές είναι και η πιθανότητες παρουσίας της εταιρείας στην έκθεση Mobile World Congress τον ερχόμενο Φεβρουάριο στην Βαρκελώνη, εκτός αν η εταιρεία έχει καταφέρει να κρατήσει επτασφράγιστο ένα τέτοιο μυστικό μέχρι σήμερα.