To Xbox One… ισοφάρισε τις πωλήσεις του PlayStation 4 !

Πάνω από ένα εκατομμύριο κονσόλες Xbox One πουλήθηκαν στο πρώτο 24ωρο της επίσημης κυκλοφορίας του, όπως ανακοίνωσε η Microsoft, επίδοση που τουλάχιστον ισοφαρίζει την αντίστοιχη του PlayStation 4, που επίσης έκανε την πρεμιέρα του πριν από λίγες μέρες.

Η πώληση του Xbox One ξεκίνησε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης προς την Παρασκευή σε 13 χώρες, μεταξύ των οποίων η Γαλλία και οι Ηνωμένες Πολιτείες. Τα αποθέματα της νέας κονσόλας, σύμφωνα με τη Microsoft, βρίσκονται στο στάδιο της εξάντλησης στα περισσότερα καταστήματα λιανικής πώλησης σε όλο τον κόσμο.

Χαρακτηριστικό της “φρενίτιδας” για το Xbox One είναι το γεγονός ότι σε πολλές πόλεις σε όλο τον κόσμο οπαδοί των videogames συγκεντρώθηκαν ήδη από τα ξημερώματα σε καταστήματα ηλεκτρονικών για να είναι μεταξύ των πρώτων που θα πάρουν στα χέρια τους τη νέα συσκευή.

Η εμφάνιση του Xbox One, που είναι ο διάδοχος του Xbox 360, είναι το τελευταίο επεισόδιο στο λεγόμενο “πόλεμο της κονσόλας” που διεξάγουν οι τρεις μεγάλοι κατασκευαστές, η Microsoft, η Sony και η Nintendo. Η εταιρεία ερευνών Gartner υπολόγισε πρόσφατα ότι η αγορά στην κατηγορία της κονσόλας παιχνιδιών θα έχει τζίρο 44 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος και 49 δισεκατομμύρια δολάρια το επόμενο έτος.

Σχετικά Tags
Xbox