Το HTC One και το iPhone 5 συναγωνίζονται σε “drop test”

Λίγες ημέρες πριν την κυκλοφορία της νέας ναυαρχίδας της HTC, το One, η ιστοσελίδα AndroidAuthority αποφάσισε να δοκιμάσει τις αντοχές τις νέας συσκευής, συγκρίνοντας τες μάλιστα με αυτές του iPhone 5.

Οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας ανέθεσαν τη συγκεκριμένη αποστολή στον Joshua Vergara, το “διεθνή άνθρωπό μας για την καταστροφήgadget”, όπως τον αποκαλούν. Όπως επισημαίνουν, στο συγκεκριμένο “drop test” μεταξύ HTC One και iPhone 5, προσπάθησαν να εξομοιώσουν μερικές από τις καταστάσεις που μπορεί να συμβούν στην πραγματική ζωή.

Έτσι, δοκίμασαν την πτώση των δύο συσκευών από τρία διαφορετικά ύψη, από το ύψος της τσέπης, του στήθους και του αυτιού, καταγράφοντας το συγκεκριμένο πείραμα σε βίντεο.

Η δοκιμές ξεκίνησαν από το ύψος της τσέπης, με το iPhone 5 να παίρνει τη σκυτάλη και το γυαλί της οθόνης να καταστρέφεται όμως η συσκευή συνεχίζει να λειτουργεί. Τη σειρά πήρε το One, με το κάλυμμα του μικροφώνου να αποσπάται, ενώ έγιναν μερικές γρατσουνιές στο περίβλημα.

Στο δεύτερο στάδιο και την πτώση από το ύψος του στήθους, το iPhone 5 έπεσε με το κάτω μέρος και παρουσίασε μόνο μερικές μικρές γρατσουνιές στο περίβλημα του, από τη άλλη το One παρουσίασε πολύ πιο σημαντικές ζημιές, με το αλουμινένιο περίβλημα του να φαίνεται σα να “τσαλακώθηκε” από την πτώση, γεγονός που μπορεί να οφείλεται και στην έλλειψη του καλύμματος από την πρώτη δοκιμή.

Στην τελευταία δοκιμασία, η οθόνη της συσκευής της Apple έπεσε και πάλι με την οθόνη, με αποτέλεσμα να καταστρέψει τελείως το γυαλί που την καλύπτει κάτι που δε φαίνεται να εμποδίζει τη λειτουργία της συσκευής, από την άλλη το One απέφυγε και πάλι την πτώση με την οθόνη, όμως το περίβλημα από αλουμίνιο της συσκευής για ακόμα μία φορά φάνηκε αρκετά ευάλωτο στις ισχυρές συγκρούσεις. 

Μετά το τέλος της δοκιμασίας, ο Vergara δεν αντιστάθηκε στον πειρασμό και τελικά κατάφερε να διαλύσει την οθόνη του One, με τις δύο συσκευές να παρουσιάζουν πολύ μεγάλες αντοχές όσον αφορά το σκελετό από αλουμίνιο, όμως να υστερούν στην ανθεκτικότητα της οθόνης τους.