Το πρώτο «drop test» του Samsung Galaxy Note 2

Λίγες ημέρες μετά την κυκλοφορία του Samsung Galaxy Note 2, το AndroidAuthority αποφάσισε για μια ακόμα φορά να δοκιμάσει την αντοχή της συσκευής, ρίχνοντας το στο πεζοδρόμιο από το ύψος της τσέπης, του στήθους και του αυτιού, καταγράφοντας βέβαια το εγχείρημα σε video.

Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά. Σε πτώση από το ύψος της τσέπης, περίπου στα 70 εκατοστά, το Galaxy Note 2 χτύπησε στο πεζοδρόμιο με κάτω μέρος και δεν σημείωσε κάποια ανησυχητική ζημιά πέρα από γρατζουνιές στο σημείο της επαφής της με το έδαφος. Από το ύψος του στήθους, στα 1.2, μέτρα η συσκευή χτύπησε πάλι με το κάτω μέρος της, έφυγε το πίσω καπάκι και η μπαταρία αλλά και πάλι οι ζημιές ήταν περιορισμένες.

Το πιο ενδιαφέρον όμως είναι πως από το ύψος του αυτιού, στα 1.6 μέτρα, η οθόνη του Note 2 έμεινε και πάλι άθικτη. Η συσκευή  χτύπησε με την πάνω αριστερή γωνία, ιδιαίτερα επικίνδυνο σημείο για πτώση και για μια ακόμα φορά έφυγε το πίσω καπάκι και η μπαταρία. Πάλι όμως οι μοναδικές ζημιές που σημειώθηκαν ήταν γρατζουνιές στο σημείο που χτύπησε στο έδαφος, με την οθόνη να μην εμφανίζει το παραμικρό ράγισμα.

Αυτό σημαίνει πως η Samsung έδωσε ιδιαίτερη προσοχή στην αντοχή του νέου της phablet. Σε παλαιότερη δοκιμή συγκρίνοντας το S3 με το iPhone 5, το AndroidAuthority είχε δείξει πως το Galaxy S3 ήταν αρκετά πιο ευάλωτο σε πτώσεις, αφού η οθόνη του ράγισε με πτώση από το ύψος της μέσης.