Η Samsung θα διπλασιάσει το προβάδισμα που έχει μέσα στο 2013

Η εταιρία ερευνών IHS υποστηρίζει πως η έλευση του Galaxy S IV θα δώσει ακόμα μεγαλύτερο προβάδισμα στη Samsung μέσα στο 2013. Το περασμένο έτος ήταν η πρώτη φορά που η Nokia έχασε την πρώτη θέση στην παγκόσμια αγορά, με την κορεατική εταιρία να συγκεντρώνει το 29% έναντι του 24% της φινλανδικής.

Η έρευνα της IHS δείχνει πως η Samsung θα καταφέρει να διπλασιάσει αυτή τη διαφορά από τους ανταγωνιστές της στο διάστημα 2012-2013. Βέβαια δε γίνεται αναφορά στα ακριβή ποσοστά που θα καταλάβει η κάθε εταιρία, όμως τονίζεται πως η Samsung θα παραμείνει σταθερά πρώτη με προβάδισμα της τάξης του 11% από τον δεύτερο.

Αυτή είναι μία πολύ αισιόδοξη εκτίμηση, που βασίζεται σε μία συσκευή που δεν έχει κάνει ακόμα την εμφάνισή της στην αγορά. Η IHSόμως υποστηρίζει πως μέρος αυτής της αύξησης θα προέλθει από την πτωτική πορεία των αντιπάλων της Samsung. Το μερίδιο της Nokiaστην αγορά κινητών συσκευών διαρκώς πέφτει, ενώ ακόμα και αν η Apple λάβει πολύ μεγάλο μερίδιο , θεωρείται απίθανο να πλησιάσει αρκετά τη Samsung. Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι το 2012 η Apple κατείχε το 10% της παγκόσμιας αγοράς.

“Σε συνδυασμό με την τεράστια παγκόσμια διανομή, μέσω σχεδόν κάθε φορέα τηλεφωνίας, η νέα ναυαρχίδα της Samsung, το Galaxy SIV θα βοηθήσει στην απότομη αύξηση του μεριδίου της εταιρίας στην αγορά μέσα στο 2013”, σημειώνει ο αναλυτής της IHS Ian Fogg.

Το Galaxy S IV παρουσιάστηκε την περασμένη εβδομάδα στη Νέα Υόρκη και αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του στα καταστήματα στα τέλη Απριλίου. Μπορεί, η Samsung να μη μας παρουσίασε κάτι το εξαιρετικά καινοτόμο, όμως σίγουρα πρόκειται για μία πολύ μεγάλη αναβάθμιση του Galaxy SIII που δε θα αφήσει ασυγκίνητο το καταναλωτικό κοινό.