Κακό ξεκίνημα για το Facebook Home

Λίγες μόλις ημέρες μετά την επίσημη κυκλοφορία του Facebook Home στο ηλεκτρονικό κατάστημα Google Play, οι πρώτες κριτικές των χρηστών δεν είναι αυτές θα επιθυμούσαν οι υπεύθυνοι του κοινωνικού δικτύου.

Μέχρι στιγμής περισσότεροι από 3.800 χρήστες έχουν ψηφίζει για την εφαρμογή, με τους περίπου 1.800 από αυτούς να τη βαθμολογούν με το μικρότερο δυνατό βαθμό (1 αστέρι), ενώ η εφαρμογή λαμβάνει συνολικά 2.4 με άριστα το 5.

Οι χρήστες κάνουν λόγο για πολύ μικρότερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, για έλλειψη ιδιωτικότητας όταν η συσκευή τους είναι κλειδωμένη και για δυσκολία στη χρήση άλλων εφαρμογών πέραν του Facebook, καθώς και για άλλες δυσκολίες στη λειτουργία των αγαπημένων Android Widgets τους.

Πολλοί βέβαια βαθμολόγησαν αρνητικά την εφαρμογή, όχι εξαιτίας της λειτουργικότητας ή της ποιότητάς της, αλλά επειδή θεωρούν πως δεν την έχουν ανάγκη. Σίγουρα πάντως, το Facebook Home θα χρειαστεί αρκετό καιρό ώστε να πείσει τους χρήστες του και να ανατρέψει το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί απέναντί του.

Από την άλλη πλευρά πολύ καλές κριτικές φαίνεται να λαμβάνει η λειτουργία των Chat Heads στην τελευταία έκδοση του Facebook Messenger που μάλιστα δεν απαιτεί το Facebook Home.