Πως οι άνθρωποι χρησιμοποιούν το Facebook στο κινητό τους;

Η εταιρία αναλύσεων International Data Corporation (IDC) πραγματοποίησε μία νέα έρευνα σε συνεργασία με το Facebook, που αφορά τον τρόπο με τον οποίο το κοινό χρησιμοποιεί το γνωστό κοινωνικό δίκτυο από το smartphones του.

Στην έρευνα πήραν μέρος 7.446 χρήστες στις Ηνωμένες Πολιτείες, με ηλικίες από 18 έως 44 χρονών, που χρησιμοποιούν είτε iPhone είτε συσκευές που βασίζονται στην πλατφόρμα του Android. Το χρονικό διάστημα που διήρκεσε η συγκεκριμένη έρευνα ήταν μία εβδομάδα.

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως σε ποσοστό 63%, οι χρήστες, παρακολουθούν τις νέες δημοσιεύσεις στο News Feed τους αρκετές φορές την ημέρα, ενώ μόλις το 4% θα μπει στη διαδικασία να απαντήσει ή να σχολιάσει σε κάποια δημοσίευση ή νέα φωτογραφία που δημοσίευσαν οι φίλοι του.

Το 74% θα επισκεφθεί το Timeline των γνωστών του, ενώ το 63% θα πραγματοποιήσει μία νέα δημοσίευση, τουλάχιστον μία φορά την ημέρα. Στην πλειοψηφία τους και με ποσοστό 83% οι χρήστες θα χρησιμοποιήσουν το Facebook για να παίξουν κάποιο παιχνίδι κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει πως οι άντρες είναι κατά 75% πιο πιθανό να ψάξουν για κάποια νέα εφαρμογή από ότι οι γυναίκες, ενώ οι χρήστες με ηλικία μεταξύ 30-34 και 40-44 χρονών είναι πιο πιθανό να ασχοληθούν με κάποιο παιχνίδι.