Το Facebook μας συστήνει το Home και το HTC First

Το Facebook, όπως είχε ανακοινώσει, μας παρουσίασε το Home, τη νέα “οικογένεια εφαρμογών”, όπως το περιγράφει, που κάνει τα πάντα στο τηλέφωνο να είναι πιο “φιλικά”. Υποστηρίζει πως, από τη στιγμή που θα το ενεργοποιήσετε στο smartphone σας, θα μπορείτε να παρακολουθείτε μία σταθερή ροή των δημοσιεύσεων των φίλων σας.

Επίσης, οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα γρήγορης και εύκολης πρόσβασης στα προσωπικά τους μηνύματα και δεδομένα, ενώ οποιαδήποτε στιγμή θελήσουν θα μπορούν να συνομιλήσουν με άλλους.

Το Home αντικαθιστά την οθόνη κλειδώματος που έχουμε συνηθίσει, με το Cover feed, που εμφανίζει όλες τις ενημερώσεις των φίλων σας. Επιπλέον, για τις συνομιλίες σας, όπως ήταν αναμενόμενο, χρησιμοποιεί το Facebook Messenger. Μάλιστα, θα μπορείτε να λάβετε και να στείλετε μηνύματα ακόμα και την ώρα που εκτελείτε μία άλλη εφαρμογή, με την εικόνα του συνομιλητή σας να εμφανίζεται στο επάνω μέρος της οθόνης για να μη σας εμποδίζει.

Το Facebook ανακοίνωσε την κυκλοφορία του Home στις 12 Απριλίου, καθαρά ως εφαρμογή στο Play Store του Android και αποκλειστικά για τα μοντέλα HTC One/One X+, Samsung Galaxy S3/S4 και Galaxy Note II. Η επέκταση του σε άλλες συσκευές θα γίνει μάλλον σταδιακά, ενώ η εταιρία σκοπεύει να πραγματοποιεί μηνιαίες αναβαθμίσεις.

Παράλληλα, παρουσιάστηκε και η πρώτη συσκευή που θα ενσωματώνει το νέο λογισμικό του Facebook, το HTC First. Το First θα παρέχει την “καλύτερη δυνατή εμπειρία του Home”, όπως τονίζεται. Δε θα χρειάζεται καμία επιπλέον ρύθμιση, απλά να το ενεργοποιήσετε και να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας του Facebook.

Η νέα συσκευή έρχεται με οθόνη 4,3 ιντσών, κάμερα 5 megapixel και δυνατότητες σύνδεσης σε δίκτυα LTE. Επίσης θα διαθέτει διπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon από την Qualcomm και 1GB μνήμης RAM.

Θα διατεθεί σε τέσσερα χρώματα, μαύρο matte, λευκό, κόκκινο και γαλάζιο. Η κυκλοφορία του επίσης θα ξεκινήσει στις 12 Απριλίου για την αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ στην Ευρώπη θα έρθει μερικούς μήνες αργότερα. Η τιμή του για την αμερικανική αγορά θα είναι στα 99 δολάρια, ενώ είναι ήδη διαθέσιμο για προπαραγγελία.