Διαβάστε τα νέα της ημέρας σε αριθμούς με το Numbeez

Η ενημέρωση και η μετάδοση της πληροφορίας είναι από τα πιο βασικά συστατικά της σημερινής εποχής. Ήδη μεγάλες εταιρίες, όπως το Facebook, έχουν εκφράσει την πρόθεσή τους να δημιουργήσουν υπηρεσίες “εξατομικευμένων ηλεκτρονικών εφημερίδων”, που θα εμφανίζουν στον χρήστη μόνο τις ειδήσεις που θέλει εκείνος να μάθει.

Μία μικρή εταιρία από το Tel Aviv, με το όνομα Numbeez, έχει αναπτύξει μία νέα εφαρμογή για εξατομικευμένες ενημερώσεις, που βασίζεται καθαρά στα δεδομένα και του αριθμούς, χωρίς γραπτές αναλύσεις, χωρίς σχόλια και χωρίς συνδέσμους σε άλλες σελίδες.

Πρόκειται για ένα ψηφιακό ταμπλό, που επιτρέπει τον εντοπισμό ειδήσεων που σας ενδιαφέρουν, όπως το σκορ ενός αγώνα, η τιμή μίας μετοχής, το κόστος ενός αεροπορικού εισιτηρίου και άλλα, χωρίς να περιλαμβάνει κείμενο, απλά τα σημαντικά νούμερα.

“Συνειδητοποίησα πως είμαι από τους ανθρώπους που τους αρέσει να ελέγχει τις ειδήσεις αρκετές φορές μέσα σε μία ημέρα, ώστε να ενημερωθώ για τα τελευταία νέα. Νομίζω πως οι αριθμοί μπορούν να είναι ακόμα πιο ισχυροί από τις ειδήσεις έτσι όπως τις ξέρουμε. Και τα νούμερα είναι επίσης ειδήσεις, αλλά πολύ πιο εύκολο να τις διαχειριστείς”, λέει ο CEO της εταιρίας, Yotam Aharonson, στην ιστοσελίδα Fast Company.

“Σήμερα στο Tel Aviv έχει 95 βαθμούς θερμοκρασία! Απλά λέγοντας κάτι τέτοιο είναι σαν να δηλώνω πως δεν είμαι ικανοποιημένη με την κατάσταση. Δε χρειάζεται να αναφέρω κάτι άλλο. Το ίδιο και στα αθλήματα, αν μάθω ότι σκόραρες 29 πόντους σε ένα παιχνίδι, θα ξέρω ότι τα πήγες καλά. Ίσως αργότερα να θέλω να μιλήσω και μάθω τους λόγους που σε έκαναν να τα πας τόσο καλά, αλλά και μόνο ο αριθμός αρκεί για να δώσει τη γενική ιδέα”, εξηγεί η αντιπρόεδρος του τμήματος Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της Numbeez, Shira Sarid, προσθέτοντας πως “πρόκειται για τον πιο απλό τρόπο επικοινωνίας και ενημέρωσης μέχρι στιγμής”.

Η εφαρμογή είναι ήδη διαθέσιμη για τα λειτουργικά συστήματα Android και iOS, εντελώς δωρεάν.