Το Instagram δε θα κυκλοφορήσει για το BlackBerry 10 OS

Η πιθανότητα κυκλοφορίας ξεχωριστής εφαρμογής του Instagram για το λειτουργικό σύστημα BlackBerry 10, φαίνεται πως φθίνει. Οι πληροφορίες μας έρχονται από το AllThingsD, που επικαλείται πηγές από την ίδια την εταιρία.

Φαίνεται πως οι υπεύθυνοι του Instagram δε θέλουν να επενδύσουν χρήματα σε μία πλατφόρμα που ακόμα δεν έχει αποδείξει αν θα τα πάει καλά ή όχι, τηρώντας στάση αναμονής και αφήνοντας τα περιθώρια ανοιχτά για το μέλλον.

Από τη στάση του Instagram, γίνεται ξεκάθαρη η ανάγκη για την BlackBerry (τέως RIM), να αποκτήσει πάλι μία “δυνατή” σχέση με το καταναλωτικό κοινό, πριν αποφασίσουν οι μεγάλες εταιρίες να επενδύσουν στο νέο της λειτουργικό.

Από την άλλη βέβαια, σύμφωνα με τοTheVerge, το BlackBerry Z10 έχει τη δυνατότητα να “τρέξει” την εφαρμογή του Instagram για Android, όμως μία έκδοση της εφαρμογής ειδικά σχεδιασμένη για το BB10 θα είναι σίγουρα πιο αποδοτική.

Μέχρι στιγμής βέβαια πολλές σημαντικές εφαρμογές έχουν κάνει την εμφάνισή τους στη νέα πλατφόρμα της BlackBerry, όμως η έλλειψη τουInstagram παραμένει μία κραυγαλέα “τρύπα”, που θα πρέπει να κλείσει, αν η εταιρία θέλει να παραμείνει ανταγωνιστική στην αγορά.