100.000 νέες τοποθεσίες στο Google Earth Tour Guide

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που η Google πρόσθεσε στο γνωστό Google Earth τη λειτουργία Tour Guide. Πρόκειται για μία εφαρμογή που δίνει τη δυνατότητα να δείτε και να γνωρίσετε καλύτερα, πολλά μέρη του πλανήτη μας.

Η λειτουργία έκανε την εμφάνισή της τον περασμένο Οκτώβριο και περιείχε 11.000 τοποθεσίες, για τις οποίες περιελάμβανε πολλές πληροφορίες από το Wikipedia και πλούσιο φωτογραφικό υλικό από αναρτήσεις χρηστών.

Επίσης, η Google μας είχε παρουσιάσει την δυνατότητα για τρισδιάστατη εναέρια πλοήγηση στις περιοχές αυτές. Πρόκειται για μικρά animated βίντεο-κλιπ, που σας ξεναγούν σε αυτές τις περιοχές, ενώ στο τέλος κάθε παρουσίασης, σας παρουσιάζει μία συλλογή από πανοραμικές εικόνες του Panorimio, με στόχο την λεπτομερέστερη απόδοση των ιδιομορφιών της εκάστοτε περιοχής.

Πλέον, και μόλις τρεις μήνες μετά, έρχεται να εμπλουτίσει τη λειτουργία φτάνοντας συνολικά τις 100.000 τοποθεσίες, άλλες δημοφιλείς άλλες λιγότερο, καλύπτοντας έτσι περισσότερες από 200 πόλεις.

Η αναβάθμιση του Tour Guide είναι διαθέσιμη τόσο για κινητές συσκευές, Android και iOS όσο και για ηλεκτρονικούς υπολογιστές, μέσω των ηλεκτρονικών καταστημάτων της εταιρίας σε κάθε πλατφόρμα.