Νέο ρεκόρ μηνυμάτων από το WhatsApp

Η γνωστή εφαρμογή ανταλλαγής δωρεάν μηνυμάτων, WhatsApp, ανακοίνωσε μέσω του λογαριασμού της στο Twitter, πως την ημέρα της Πρωτοχρονιάς, οι χρήστες της αντάλλαξαν περισσότερα από 18 δισεκατομμύρια γραπτά μηνύματα. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για iOS, Android, BlackBerry, Windows Phone και άλλα, με αποτέλεσμα να διαθέτει ένα τεράστιο πλήθος χρηστών.

Η πρωτοχρονιάτικη επίδοση του WhatsApp είναι σχεδόν διπλάσια από το προηγούμενο ρεκόρ, με 10 δισεκατομμύρια μηνύματα την περίοδο του Αυγούστου. Για να αντιληφθεί κανείς για το πόσο μεγάλο ποσό μηνυμάτων πρόκειται, αρκεί να δει τις αντίστοιχες αποστολές μηνυμάτων στο iMessage της Apple που δεν ξεπερνάνε ο 1 δισεκατομμύριο την ημέρα.

Με την γνωστή εφαρμογή, ουσιαστικά να παίρνει τους πελάτες από τις εταιρίες τηλεπικοινωνιών, υπάρχουν πολλοί που δεν πιστεύουν ότι απλά είναι μια εφαρμογή που κατάφερε να κερδίσει τους καταναλωτές, αλλά πως ίσως κάτι άλλο κρύβεται από πίσω.

Ο συνιδρυτής της WhatsApp Inc. δήλωσε για το θέμα πως “από τη μεριά που το βλέπω εγώ, εμείς δεν απειλούμε τους παρόχους, ίσα ίσα δημιουργούμε τρόπους για καλύτερη μεταφορά των δεδομένων, αν οι πάροχοι αυτό το εκμεταλλευτούν θα βγουν πολύ κερδισμένοι”.