Αναβαθμίστηκε το Skype και στο iOS

Η Microsoft αναβάθμισε την εφαρμογή Skype για iOS με σκοπό την συγχώνευση των λογαριασμών Skype με τους λογαριασμούς Live Messenger. Πρόσφατα η εταιρεία αποφάσισε να καταργήσει σταδιακά το Windows Live Messenger αφού είχε επενδύσει περίπου 8,5 δισεκατομμύρια ευρώ στην αγορά της πλατφόρμας του Skype, το οποίο και θα αντικαταστήσει την μέχρι τώρα βασική πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων της.

Πλέον η νέα αναβάθμιση επιτρέπει στους χρήστες να συνομιλήσουν με τις επαφές τους στο Messenger, Hotmail και Outlook.com αφού συνδεθούν στην υπηρεσία μέσω του λογαριασμού τους στην Microsoft. Όλες τους οι επαφές και τα μηνύματα τους θα μεταφερθούν απευθείας στον καινούριο λογαριασμό τους στο Skype.

Η τελευταία έκδοση της εφαρμογής έφερε και κάποια καινούρια στοιχεία για τους χρήστες iOS, όπως την επεξεργασία ενός μηνύματος απλά «πατώντας» πάνω του για λίγη ώρα καθώς και μια συλλογή από νέα emoticons, άλλα κινούμενα άλλα στατικά, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στις υπηρεσίες άμεσων μηνυμάτων σε συσκευές που διαθέτουν οθόνες τεχνολογίας Retina.

Τέλος αναφέρεται πως έγιναν και οι καθιερωμένες διορθώσεις σφαλμάτων που εντοπίστηκαν στην προηγούμενη έκδοση, χωρίς όμως οι υπεύθυνοι του Skype να προσδιορίσουν ποια ήταν τα σφάλματα αυτά.