Νέα VoIP εφαρμογή της Orange για iOS

Η Γαλλική εταιρία τηλεπικοινωνιών και internet Orange κυκλοφόρησε μία νέα εφαρμογή για κλήσεις και μηνύματα μέσω Internet, με το όνομα Libon. Το Libon δεν είναι η πρώτη προσπάθεια της Orange να δημιουργήσει μια εφαρμογή για συνομιλίες μέσω του διαδικτύου. Πριν από περίπου έναν χρόνο είχε κυκλοφορήσει την «ON Voicefeed», μία πλατφόρμα φωνητικών μηνυμάτων που όμως δεν είχε την ανταπόκριση που ίσως να περίμεναν οι άνθρωποι της εταιρείας.

Βλέποντας τα αποτελέσματα από τις πωλήσεις της ON Voicefeed αλλά και τα σχόλια των καταναλωτών, o γενικός διευθυντής της Orange, Giles Corbett και η ομάδα του αποφάσισαν να ξεκινήσουν το σχεδιασμό του Libon. Μάλιστα ο Corbett είχε τότε δηλώσει πως «η εταιρία θέλει να δημιουργήσει μία εφαρμογή που θα παρέχει στους χρήστες της όλα τα πλεονεκτήματα του VoIP όσον αφορά την ποιότητα και το κόστος, αλλά πάνω απ όλα θα λειτουργεί σαν κανονικό τηλέφωνο».

Πολλοί θα υποστηρίξουν ότι το Libon δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια αντιγραφή του γνωστού Skype, όμως ο Corbett έσπευσε να τονίσει πως η αρχιτεκτονική στην κατασκευή των δύο εφαρμογών είναι τελείως διαφορετική και πρόσθεσε πως «Είναι κάτι που λειτουργεί αξιόπιστα και η ποιότητα κλήσεων είναι σε υψηλά επίπεδα. Η ποιότητα των κλήσεων είναι συνήθως πολύ καλύτερη από μια συνηθισμένη κλήση κινητού, και σίγουρα καλύτερη από άλλες VoIP υπηρεσίες».

Σύμφωνα με το DigitalTrends, «το περιβάλλον του Libon είναι απλό αλλά καλαίσθητο και έχει μία βασική υπηρεσία μηνυμάτων, όχι τόσο «πλούσια» όσο το WhatsApp ή το LINE. Οι κλήσεις μέσω Libon έχουν πραγματικά πολύ καλή ποιότητα, όμως μερικές φορές αντιμετώπισε κάποια προβλήματα αποσυνδέσεων». Για τις αποσυνδέσεις που παρατηρήθηκαν, ο Crobett δήλωσε πως ευθύνεται η δοκιμαστική έκδοση καθώς η πλατφόρμα κλήσεων δεν έχει ακόμα ενεργοποιηθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, γεγονός που θα συμβεί στις 26 του μήνα, μαζί με την κυκλοφορία της νέας εφαρμογής στην χώρα.

Το Libon κυκλοφορεί ήδη στο Αpp Store για τους χρήστες από την Ευρώπη και αναμένεται να γίνει διαθέσιμο στις ΗΠΑ την ερχόμενη Δευτέρα. Οι κάτοχοι Αndroid συσκευών θα πρέπει να περιμένουν μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου για να βρουν το Libon στο Play Store.

Σχετικά Tags
iOS