Διαθέσιμη η νέα έκδοση του Firefox για Android

Κυκλοφόρησε στις αρχές της εβδομάδας η νέα ανανεωμένη έκδοση του φυλλομετρητή Firefox για συσκευές Android, η οποία προσφέρει υποστήριξη μεγάλου αριθμού συσκευών καθώς και νέα χαρακτηριστικά προσβασιμότητας για χρήστες με προβλήματα όρασης.

Συγκεκριμένα, στην τελευταία έκδοση 17.0, αριθμός ο οποίος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την συσκευή των χρηστών, η Mozilla προσφέρει υποστήριξη των συσκευών με επεξεργαστές ARMv6 οι οποίες, όπως υποστηρίζει, αποτελούν τις μισές και πλέον από τα 500 εκατομμύρια smartphones και tablets με Android που βρίσκονται στα χέρια των καταναλωτών.

Μέχρι σήμερα η χρήση του Firefox απαιτούσε επεξεργαστή ARMv7 και Android 2.2 ή νεότερο, χωρίς να υποστηρίζει συσκευές όπως το HTC ChaCha ή το Samsung Galaxy Ace. Η υποστήριξη περίπου 250 εκατομμυρίων επιπλέον συσκευών σίγουρα θα βοηθήσει την Mozilla να επεκτείνει την διείσδυση του browser της, ο οποίος παρά τα αρκετά θετικά σχόλια των χρηστών, βρίσκεται ακόμα αρκετά «πίσω» από τους ανταγωνιστικούς Chrome και Opera.

Παράλληλα η νέα έκδοση προσφέρει ενσωμάτωση της λειτουργίας TalkBack η οποία επιτρέπει στους χρήστες με προβλήματα όρασης να περιηγηθούν στο διαδίκτυο χρησιμοποιώντας τεχνολογία ανάγνωσης κειμένου χωρίς να απαιτείται κάποια περαιτέρω διαμόρφωση. Επιπλέον υποστηρίζονται χαρακτηριστικά προσβασιμότητας, όπως η δυνατότητα Explore by Touch και Gesture Navigation.

Η αναβαθμισμένη έκδοση είναι διαθέσιμη δωρεάν στο Play Store.