Κυκλοφόρησε το Inkly για iOS

Πόσες φορές σας έχει τύχει να θέλετε να στείλετε μια χειρόγραφη κάρτα σε κάποιον φίλο σας, για οποιοδήποτε γεγονός, αλλά σας απωθούσε η ιδέα του να τρέχετε σε βιβλιοπωλεία και ταχυδρομεία, προτιμώντας να ευχηθείτε μέσω ενός «τυπικού» μηνύματος στο κινητό ή στο Facebook;

Το Inkly είναι μια νέα εφαρμογή για iOS η οποία καταργεί όλη αυτή τη διαδικασία και σας επιτρέπει να στείλετε πρωτότυπες και (το βασικότερο) χειρόγραφες κάρτες σε όποιον θέλετε. Εσείς χρειάζεστε μόνο ένα στυλό, ένα κομμάτι χαρτί και την κάμερα του κινητού σας.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε την κάρτα που θέλετε από την μεγάλη συλλογή του Inkly, να γράψετε το μήνυμα σας σε ένα λευκό κομμάτι χαρτί και να φωτογραφήσετε το μήνυμα μέσω του κινητού σας. Η εφαρμογή μετά αναλαμβάνει όλα τα υπόλοιπα: αφαιρεί το περιθώριο του χαρτιού, παίρνει το χειρόγραφο σας και το τοποθετεί μέσα στην κάρτα που επιλέξατε.

Η δυνατότητα αυτή προσφέρεται μόνο στις συσκευές με auto-focus στην κάμερα τους, δηλαδή στα iPhone 4, iPhone 4S, iPhone 5, στο iPod Touch πέμπτης γενιάς και το iPad τρίτης και τέταρτης γενιάς ενώ βέβαια απαιτεί επαρκή φωτισμό και σχετικά σταθερά χέρια.

Στην συνέχεια απλά δίνετε την διεύθυνση αποστολής, οπουδήποτε στον κόσμο, και με μόλις 3.49 ευρώ η εταιρεία στέλνει την κάρτα έτοιμη στον αποδέκτη της.

«Το Inkly χρησιμοποιεί προηγμένες τεχνικές επεξεργασίας και εξαγωγής φωτογραφιών ώστε να σιγουρευτεί ότι το χειρόγραφο θα εμφανίζεται ακριβώς όπως το γράψατε» εξηγεί ο συνιδρυτής της εταιρείας, Lee Hawkings. «Έχει τόσο μεγάλη ακρίβεια που ο παραλήπτης δεν θα καταλάβει καν ότι πρόκειται για τυπωμένο μήνυμα. Χρησιμοποιώντας εκτυπωτικά μηχανήματα υψηλής απόδοσης, οι κάρτες Inkly εκτυπώνονται με την μέγιστη δυνατή ποιότητα».

Η συλλογή της εφαρμογής προς το παρόν διαθέτει περίπου 500 διαφορετικές κάρτες από καλλιτέχνες και σχεδιαστές από όλον τον κόσμο. Με κάθε αγορά, ποσοστό του κέρδους δίνεται στον αντίστοιχο καλλιτέχνη ενώ στο άμεσο μέλλον το Inkly θα είναι διαθέσιμη για κινητά Android και για το Facebook.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη δωρεάν στο iTunes.