Το YouTube ακολουθεί το Facebook ξεπερνώντας το 1 δις χρήστες

Οι υπεύθυνοι του YouTube ανακοίνωσαν πως η γνωστή ιστοσελίδα διαμοιρασμού βίντεο, ξεπέρασε το 1 δισεκατομμύριο χρήστες κάθε μήνα. Η νέα αυτή επιτυχία ανακοινώθηκε την Τετάρτη, σε μία εκδήλωση στη Santa Monica που αφορούσε κυρίως τους διαφημιστές.

Η συγκεκριμένη επίδοση σηματοδοτεί άλλο ένα μεγάλο βήμα για το YouTube, που από το ξεκίνημα του το 2005 κατάφερε να μετατραπεί σε τεράστια δύναμη που μπορεί να επηρεάσει την κοινή γνώμη. Μάλιστα, τονίζεται πως “ένας στους δύο ανθρώπους του διαδικτύου επισκέπτεται το YouTube”.

Να θυμίσουμε πως το YouTube είχε καταφέρει να φτάσει στα 800 εκατομμύρια χρήστες ανά μήνα, τον Οκτώβριο του 2011, με την εξαγορά του από την Google το 2006 έναντι 1,76 δισεκατομμυρίων δολαρίων να κρίνεται απολύτως επιτυχημένη, αφού εκείνη την περίοδο η υπηρεσία είχε μόλις 50 εκατομμύρια χρήστες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η ανακοίνωση για το YouTube έρχεται αμέσως μετά τις ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που δημοσίευσε η αμερικανική εφημερίδα WallStreet Journal, πως η Yahoo διαπραγματεύεται την εξαγορά του 75% της ιστοσελίδας προβολής βίντεο, Dailymotion.

Η συμφωνία, όπως τονίζει η WSJ ανέρχεται στα 300 εκατομμύρια δολάρια. Να θυμίσουμε πως η Dailymotion είναι μία ιστοσελίδα διαμοιρασμού βίντεο, που ιδρύθηκε από τους Benjamin Bejbaum και Olivier Poitrey και ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2005. Το 2011 η γαλλική εταιρία τηλεπικοινωνιών France Telecom's Orange εξαγόρασε το 49% της εταιρίας έναντι 170 εκατομμυρίων δολαρίων.

Παρακαλούμε περιμένετε ...