Ξεπέρασε το 1 δισεκατομμύριο views (!) το Gangnam Style

Το πρώτο βίντεο που ξεπερνά το 1 δισεκατομμύριο views στο Youtube, έγινε το Gangnam Style του Psy. Η πρώτη ηλεκτρονική εμφάνιση του νοτιοκορεατικού τραγουδιού έγινε τον Ιούλιο του 2012 και αμέσως τράβηξε την προσοχή του κοινού στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο διαμοιρασμού βίντεο. Σύμφωνα με την Google, το μουσικό βίντεο σημειώνει 7-10 εκατομμύρια επισκέψεις ανά ημέρα και έχει αποτελέσει έμπνευση για εκατοντάδες βίντεο-παρωδίες. 

Το ρεκόρ θεάσεων κατείχε μέχρι τις 24 Νοεμβρίου το τραγούδι του Justin Bieber, Baby,  με το Gangnam Style να το ξεπερνά και να καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Ο διευθυντής του Youtube, Kevin Allorca, δήλωσε πως "η επιτυχία του Psy με το Gangnam Style είναι μία απόδειξη της αποδοχής τέτοιου είδους μουσικής και φυσικά των αντίστοιχων χορευτικών κινήσεων". 

Ο Scott Mills, DJ του BBC Radio 1, δήλωσε πως έχει μείνει έκπληκτος από την τεράστια αποδοχή του συγκεκριμένου τραγουδιού και το αποκαλεί "φαινόμενο" της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Ο Mills τονίζει πως "ο Psy παρουσιάστηκε από εμάς και από τα ρεκόρ Guinness σαν τον τραγουδιστή με τα περισσότερα views στο Youtube και το απίστευτο είναι πως ο ίδιος δεν προσπάθησε καν να φτάσει σε αυτό το επίπεδο, είναι απλά ένας συμπαθητικός τύπος". 

Το βίντεο έχει ήδη φτάσει στις 1.033.697.372 προβολές και αναμένεται σύντομα να αυξήσει και άλλο το συγκεκριμένο νούμερο.