Εύκολη και γρήγορη αποστολή αρχείων με το SoShare

Μία ομάδα προγραμματιστών κατάφερε να δημιουργήσει μία νέα υπηρεσία αποστολής αρχείων που φτάνουν σε μέγεθος το 1TB. Η νέα αυτή υπηρεσία λέγεται SoShare και ανήκει στη BitTorrent.

Η διαδικασία αποστολής θυμίζει την προσπάθεια που είχε γίνει με το WeTransfer, μία αντίστοιχη υπηρεσία που το ανώτατο όριο αποστολής όμως άγγιζε τα 2GB. Η διαδικασία είναι εξαιρετικά εύκολη, απλά επισκέπτεστε τη σελίδα του SoShare, δημιουργείται ένα λογαριασμό και στη συνέχεια επιλέγεται απλά τα αρχεία που θέλετε να στείλετε.

Στη συνέχεια ο παραλήπτης λαμβάνει ένα email που τον ενημερώνει για τα διαθέσιμα αρχεία που υπάρχουν για αυτόν. Τα αρχεία μπορούν να είναι σε ότι είδος (format) θέλετε και σε οποιοδήποτε μέγεθος, αρκεί να μην υπερβαίνουν το 1TB (1024GB).

Για να χρησιμοποιήσει κανείς τη συγκεκριμένη υπηρεσία θα πρέπει να αποδεχθεί την εγκατάσταση του SoShare Plugin, με το οποίο λειτουργεί η υπηρεσία. Μάλιστα, αν απλά θέλετε να δεχθείτε αρχεία, δεν είναι απαραίτητη η δημιουργία λογαριασμού, ούτε φυσικά η εγκατάσταση του συγκεκριμένου Plugin.

Τα αρχεία αποθηκεύονται στο σύστημα της υπηρεσίας για 30 ημέρες, με τον αποστολέα να μπορεί να τα διαγράψει όποτε εκείνος επιθυμεί.

Προς το παρόν, το SoShare βρίσκεται σε δοκιμαστική έκδοση, οπότε είναι πιθανόν να αντιμετωπίσετε ορισμένα προβλήματα. Τέλος να τονίσουμε, πως η συγκεκριμένη υπηρεσία είναι εντελώς δωρεάν.