Η Intel ετοιμάζει τη δική της ηλεκτρονική τηλεόραση

Η Intel ανακοίνωσε την περασμένη Τρίτη πως θα ξεκινήσει την κυκλοφορία της δικής της υπηρεσίας ηλεκτρονικής τηλεόρασης, μέσα στο 2013.

Ο γενικός διευθυντής της Intel Media, Erik Huggers, δήλωσε πως η εταιρία σχεδιάζει να κυκλοφορήσει ένα box, στα πρότυπα του Apple TV, που θα προσφέρει “πολύ ανώτερη εμπειρία” στους χρήστες.

Σήμερα υπάρχουν αρκετές υπηρεσίες που φέρνουν το περιεχόμενο του Internet στις τηλεοράσεις, με δημοφιλέστερα αυτά των Apple καιRoku. Όμως η Intel θέλει να προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα, προσπαθώντας να δημιουργήσει μία υπηρεσία που θα αντικαταστήσει την καλωδιακή τηλεόραση.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον Huggers, η υπηρεσία βίντεο θα είναι διαθέσιμη και άλλες συσκευές, εκτός των τηλεοράσεων, όπως το iPad,δίνοντας περισσότερες επιλογές στους χρήστες από ότι οι εταιρίες καλωδιακής τηλεόρασης κάνουν μέχρι σήμερα.

Το στοίχημα που πρέπει να κερδίσει η Intel για να καταφέρει τα σχέδια της είναι η επαφή με το καταναλωτικό κοινό. Μπορεί να μιλάμε για τον μεγαλύτερο κατασκευαστή επεξεργαστών στον κόσμο, όμως είναι γνωστό πως οι πωλήσεις της στο παρελθόν ήταν πάντα σε συνεργασία με άλλες εταιρίες κατασκευαστών και όχι με τους χρήστες.

Ο τομέας της τηλεόρασης, έχει απασχολήσει κατά καιρούς, πολλές μεγάλες εταιρίας, ανάμεσα τους και η Apple, που ήδη έχει αναφερθεί σε μελλοντικά σχέδια για τη δική της υπηρεσία, αλλά και η SONY που μας έχει ήδη δώσει ένα δείγμα της συνδρομητικής της τηλεόρασης στην CES 2013.