Η Sony ετοιμάζει την δική της ηλεκτρονική τηλεόραση

Η ιαπωνική εταιρία σκέφτεται να δημιουργήσει την δική της ηλεκτρονική υπηρεσία τηλεόρασης, που θα λειτουργεί παράλληλα, και φυσικά ανταγωνιστικά, με τις υπάρχουσες καλωδιακές επιλογές.

Η Sony, σύμφωνα με μία αναφορά του ηλεκτρονικού περιοδικού Variety, βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις, με περισσότερα από δύο κανάλια, για την αγορά των δικαιωμάτων τους. Οι τελευταίες αναφορές, κάνουν λόγο για κυκλοφορία της υπηρεσίας μέσα στο 2013 χωρίς να γίνει συγχώνευση με μεγάλες εταιρίες του χώρου, όπως το NetFlix, το Hulu ή το Amazon Instant Video.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ακούγονται φήμες για τη είσοδο της Sony σε μία τέτοια αγορά. Άλλωστε, η ιαπωνική εταιρία έχει ήδη καταφέρει να μπει στα σαλόνια των καταναλωτών με τις τηλεοράσεις της, το PlayStation 3 και τα Blueray players. Σε αυτή την υπηρεσία, πολλοί πιστεύουν ότι σημαντικό ρόλο μπορεί να παίξει και η Sony Pictures Entertainment, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει ξεκάθαρος ο τρόπος.

Αν οι φήμες επαληθευτούν, η Sony δε θα είναι η πρώτη εταιρία που θα δραστηριοποιηθεί στο συγκεκριμένο χώρο, αφού άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως η Intel ήδη έχει αναπτύξει την δική της ηλεκτρονική υπηρεσία τηλεόρασης, που σκοπεύει να κυκλοφορήσει πολύ σύντομα.