Το FBI κατεβάζει πειρατικό υλικό

Πριν μερικούς μήνες είχε βγει στη δημοσιότητα πως εργαζόμενοι σε μερικά από τα μερικά από τα μεγαλύτερα κινηματογραφικά στούντιο, “κατεβάζουν” πειρατικά πολλές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές μέσω torrents, τη στιγμή που η επίσημη θέση τους είναι πως η πειρατεία θέτει σε κίνδυνο τα δικά τους κέρδη.

Πλέον, η ίδια ανακάλυψη έγινε και για το FBI, παρά το γεγονός πως η πειρατεία αποτελεί σοβαρό αδίκημα. Την πληροφορία δημοσίευσε η εταιρία ScanEye, που ασχολείται με την παρακολούθηση της κίνησης ιστοσελίδων ανταλλαγής περιεχομένου (BitTorrent), και που κατάφερε να εντοπίσει πολλές διευθύνσεις χρηστών που κατεβάζουν παράνομο υλικό, μέσα από τα γραφεία του FBI.

Μερικοί από τους τίτλους, που όπως φαίνεται τράβηξαν τα βλέμματα των υπαλλήλων είναι οι σειρές “Boss”, “Homeland”, “Dexter” αλλά και ταινίες όπως το “The Girl Who Played With Fire”.

Όπως φαίνεται λοιπόν, ακόμα και οι υπέρμαχοι κατά της πειρατείας, κάποιες φορές αντιδρούν σαν όλους τους υπόλοιπους ανθρώπους και απολαμβάνουν δωρεάν προϊόντα που προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα.