Η mobile εφαρμογή του Facebook ξεπερνά την έκδοση για Η/Υ

Το Facebook ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα για το τελευταίο τρίμηνο του 2012, αποκαλύπτοντας πως οι έκδοση της εφαρμογής για φορητές συσκευές ξεπέρασε την αντίστοιχη για ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Ανακοινώθηκε και επίσημα ο μηνιαίος αριθμός χρηστών του κοινωνικού δικτύου, που πλέον αγγίζει τα 1,06 δισεκατομμύρια και αποτελεί αύξηση σε σχέση με την περυσινή περίοδο, της τάξης του 25%. 

Αυτό που κάνει εντύπωση είναι πως 680 εκατομμύρια χρήστες χρησιμοποιούν το Facebook σε καθημερινή βάση από τις smartphone ή tablet συσκευές τους, παρουσιάζοντας αύξηση 57% σε σχέση με το 2011.

Τη μεγάλη αυτή αύξηση είχε προβλέψει, και φυσικά είχε επιδιώξει, ο Mark Zuckerberg τον περασμένο Οκτώβριο, όταν είχε δηλώσει πως θα αυξηθούν οι χρήστες από κινητές συσκευές. Μάλιστα, η συγκεκριμένη αύξηση, οδήγησε και στην εκτόξευση των εσόδων από τις διαφημίσεις που πλέον άγγιξε το 23% των συνολικών. 

Σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο παρουσίασε αύξηση 4,95% στους μηνιαίους χρήστες του, 5,82% στους ημερήσιους και 12,58% στους χρήστες από φορητές συσκευές.