Άλλη μία “πρωτιά” για το Facebook

Η εφαρμογή του Facebook για κινητές συσκευές, κατάφερε να πάρει σημαντικό προβάδισμα από την αντίστοιχη των Google Maps, μέσα στο 2012, σύμφωνα με μελέτη της εταιρίας στατιστικών ερευνών, comScore.

Η μελέτη αφορά την αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών, και δείχνει πως το Facebook ξεκίνησε την “αντεπίθεση” το τελευταίο τρίμηνο του έτους, αφού μέχρι και το μήνα Σεπτέμβριο, οι χάρτες της Google διατηρούσαν ένα μικρό προβάδισμα. Τα στοιχεία συλλέχθηκαν από συσκευές, iOS και Android, από χρήστες ηλικίας 18 ετών και άνω.

Η Google βέβαια, δε βγαίνει χαμένη από την έρευνα, αφού άλλες την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν, άλλες τρεις εφαρμογές της. Συγκεκριμένα, το Google Play βρίσκεται στην τρίτη θέση, ενώ τα Google Search και Gmail καταλαμβάνουν την τέταρτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα.

Εφαρμογές που παρουσιάζουν σημαντική κίνηση, είναι επίσης το Instagram και το Youtube, που σε ποσοστά χρήσης (3%) φτάνουν αυτές που αναφέραμε πιο πάνω. Σημαντική διαφοροποίηση σε αυτόν τον τομέα, αποτελεί φυσικά το Facebook που φτάνει στο 23%.