“Ρεκόρ” ψηφιακών πωλήσεων για το Ηνωμένο Βασίλειο το 2012

Οι πωλήσεις ηλεκτρονικού περιεχομένου όπως μουσική, ταινίες, βίντεο και παιχνίδια ξεπέρασαν το 1 δισεκατομμύριο λίρες στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους. Την είδηση γνωστοποίησε η ένωση πωλητών προϊόντων λιανικής, που συγκέντρωσε τα στατιστικά στοιχεία.

Αξίζει να σημειωθεί πως, τα ψηφιακά προϊόντα καταλαμβάνουν το ένα τέταρτο της αγοράς που έχει να κάνει με την ψυχαγωγία, με τις πωλήσεις τους να σημειώνουν άνοδο της τάξης του 11,4% μέσα στο 2012. Τα υπόλοιπα τρία τέταρτα της αγοράς καταλαμβάνεται από φυσικά μέσα ψυχαγωγίας όπως DVD, CD και BlueRay, με τις πωλήσεις όμως των τελευταίων να σημειώνουν πτώση 17,6% σε σχέση με το 2011.

Σημαντικό ρόλο στην άνοδο των πωλήσεων έπαιξαν η φορητότητα και η ευκολία που προσφέρει το ψηφιακό υλικό, ειδικά πλέον με τα Cloud δίκτυα των εταιριών, σύμφωνα με τη διευθύντρια της ένωσης Kim Bayley. Ένα ακόμα ενδιαφέρον στατιστικό, είναι το γεγονός πως περισσότερο από το 50% των ψηφιακών πωλήσεων έχει να κάνει καθαρά με τον τομέα των βιντεοπαιχνιδιών, με τα κέρδη να αγγίζουν τα 552 εκατομμύρια δολάρια.