Η Google μας εύχεται “Καλά Χριστούγεννα”

H Google μας έχει συνηθίσει, σε τακτά διαστήματα, αλλάζοντας το λογότυπο της, να τιμά διάσημα πρόσωπα ή σημαντικά γεγονότα της ιστορίας. Σήμερα, ο αμερικάνικος κολοσσός, αποφάσισε να ευχηθεί "χρόνια πολλά" στους χρήστες του με το νέο του  Doodle. 
 
Ο θεσμός του Doodle, ξεκίνησε τυχαία, όταν οι ιδρυτές της εταιρίας Larry Page και Sergey Brin, θέλησαν να ενημερώσουν τους χρήστες του Google πως θα παρευρεθούν στο φεστιβάλ Burning Man, το 1998. Από τότε ο σχεδιασμός και η επιμέλεια των Doodles ανατέθηκε στο Dennis Hwang, με το πρώτο Doodle του Hwang να αφορά την Bastille Day, το 2000. 
 
Μέχρι σήμερα τα Google Doodles έχουν τιμήσει πολλές σημαντικές μορφές της ιστορίας όπως οι Albert Einstein, Leonardo da Vinci, Michael Jackson, Nikola Tesla και άλλους. Το 2010 μάλιστα η Google, βλέποντας την ανταπόκριση των χρηστών της, δημιούργησε Doodles αλληλεπίδρασης που έδωσαν μια πιο "παιχνιδιάρικη" άποψη στον ούτως ή άλλως χιουμοριστικό θεσμό.
 
Η πρώτη προσπάθεια έγινε τον Μάιο του 2010, όταν το γνωστό παιχνίδι Pac-Man έκλεισε τα 30 χρόνια ζωής, δημιουργώντας ένα νέο επίπεδο με το όνομα της Google να διαγράφεται στην διαδρομή του Pac-Man. 
 
Σήμερα η Google μας εύχεται "Χρόνια Πολλά" χρησιμοποιώντας μία εικόνα που παραπέμπει στις γιορτινές ημέρες που διανύουμε.