Αφιερωμένο στα παραμύθια των Grimm το σημερινό Doodle

Η Google αποφάσισε να τιμήσει σήμερα, τη λίστα παραμυθιών των αδερφών Grimm με το σημερινό της Doodle, χρησιμοποιώντας μία εικονογραφημένη έκδοση της Κοκκινοσκουφίτσας.

Οι αδελφοί Γιάκομπ και Βίλχελμ Καρλ Γκριμ ήταν συγγραφείς και συλλέκτες παραδοσιακών παραμυθιών και γεννήθηκαν στις 4 Ιανουαρίου του 1785 και στις 24 Φεβρουαρίου του 1786 αντίστοιχα στο Χάναου της Γερμανίας.

Η πρώτη έκδοση της σειράς τους κυκλοφόρησε στις 20 Δεκεμβρίου το 1812 με το1812 με το όνομα “Kinder – und Hausmarchen” (Παιδικά και Οικογενειακά παραμύθια) και περιελάμβανε 86 διαφορετικές ιστορίες, με την δεύτερη έκδοση να ακολουθεί το 1814 προσθέτοντας ακόμα 70 παραμύθια στην συλλογή. Μάλιστα πολλά από τα παραμύθια των αδερφών Grimm επηρέασαν ολόκληρο τον κόσμο αφού κατά τη διάρκεια του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου διαδόθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο και θεωρήθηκε σαν ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία της δυτικής κουλτούρας.

Η σείρα των αδερφών Grimm έφτασε στην έβδομη έκδοσή της το 1857 και περιείχε συνολικά 211 παραμύθια. Στην ατελείωτη λίστα μπορεί κανείς να βρει αριστουργήματα όπως η κοκκινοσκουφίτσα, η σταχτομπούτα, η χιονάτη και οι επτά νάνοι, η Ραπουνζέλ, η ωραία κοιμωμένη και πολλά άλλα.