Κομισιόν: Πολύ κάτω των διαφημιζόμενων οι ταχύτητες Ίντερνετ στην Ελλάδα

Πολύ χαμηλότερη από αυτή που υπόσχονται οι διαφημίσεις είναι η πραγματική ταχύτητα των ευρυζωνικών συνδρομών στην χώρα μας. Η πραγματική ταχύτητα αγγίζει μόλις το 48,6% της διαφημιζόμενης την ώρα που ο αντίστοιχος ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι στο 60,3%.

Τα στοιχεία αυτά έδωσε η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Νέιλι Κρους, σε κοινοβουλευτικό έλεγχο του ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Γ. Παπανικολάου.

Απαντώντας σε ερώτημα του κ. Παπανικολάου για την επάρκεια του ευρωπαϊκού κανονιστικού πλαισίου για δίκτυα και υπηρεσίες ηλεκτρονικών επικοινωνιών, η Επίτροπος σημείωσε ότι καταρχήν τα κράτη μέλη πρέπει να εξασφαλίζουν πως οι συμβάσεις που συνάπτονται μεταξύ καταναλωτών και παρόχων υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών προσδιορίζουν με σαφή, κατανοητό και εύκολα προσβάσιμο τρόπο τα ελάχιστα προσφερόμενα επίπεδα ποιότητας υπηρεσιών.

Παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι ορισμένα κράτη μέλη, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, έδωσαν τη δυνατότητα στους χρήστες να δοκιμάζουν την ταχύτητα διαβίβασης δεδομένων της ευρυζωνικής τους σύνδεσης.

"Η Ελλάδα είναι από τα λίγα κράτη μέλη της Ε.Ε. που έχουν αναπτύξει ένα διαδικτυακό εργαλείο για την ποιότητα των υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών. Οι Έλληνες πολίτες όχι απλώς έχουν την δυνατότητα να ελέγχουν αν οι διαδικτυακές τους ταχύτητες ανταποκρίνονται σε εκείνες για τις οποίες δεσμεύτηκαν οι πάροχοι, αλλά και να προβαίνουν – και αυτό είναι το σημαντικότερο - σε συγκεκριμένες ενέργειες, βοηθώντας με αυτό τον τρόπο να αποτρέπονται διαφημιζόμενες ταχύτητες που πιθανόν δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα", δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Παπανικολάου.

Παρακαλούμε περιμένετε ...