Ανακοινώθηκε το ZTE Geek

Η ZTE ανακοίνωσε και επίσημα το Geek, μία νέα πρόταση για την αγορά των smartphones, που χρησιμοποιεί επεξεργαστή της Intel και σίγουρα τραβάει την προσοχή με το πρωτότυπο και πολύ παράξενο όνομά της.

Το ZTE Geek λοιπόν, θα διαθέτει οθόνη 5 ιντσών με ανάλυση 1280x720, τον διπύρηνο επεξεργαστή Intel Atom Z2580 CloverTrail+ με χρονισμό στα 2.0GHz, υποσύστημα γραφικών PowerVR SGX544MP2, 1GB μνήμης RAM, 8GB αποθηκευτικού χώρου με δυνατότητα επέκτασης microSD, κάμερα 8 megapixel με LED Flash, μπαταρία 2.300mAh και λειτουργικό σύστημα Android 4.2.2. Jelly Bean.

Στα θετικά βλέπουμε το tri-band GSM, το quad-band 3G με HSPA και το Bluetooth 4.0, όμως είναι αισθητή η απουσία δυνατότητας σύνδεσης σε δίκτυα LTE.

Σιγά σιγά βλέπουμε πως η Intel βρίσκει τον τρόπο να διεισδύσει και στην αγορά των κινητών τηλεφώνων, κάτι που αναμένεται να συνεχιστεί και στο μέλλον με μεγαλύτερους ρυθμούς. Αν πάντως καταφέρει να κερδίσει τις εντυπώσεις του καταναλωτικού κοινού, θα έχει θέσει γερά θεμέλια ώστε να αποτελέσει μεγάλο ανταγωνιστή για τις εταιρίας που κρατάνε τα ηνία του χώρου.