Παρουσιάστηκε και επίσημα το Optimus F5 από την LG

Είχαμε πληροφορηθεί αρκετό καιρό πριν το MWC 2013, για τα σχέδια της LG με τη νέα σειρά Optimus F, όμως πλέον είχαμε και την επίσημη παρουσίαση από την εταιρία στο διεθνές συνέδριο.

Η κορεατική εταιρία, τοποθετεί τη νέα σειρά, ανάμεσα στις Optimus L και Optimus G, θέλοντας να παρουσιάσει νέες συσκευές που συνδυάζουν καλύτερα τη σχέση τιμής και χαρακτηριστικών.

Η πρώτη συσκευή που είδαμε από την LG, είναι το Optimus F5, ένα smartphone που διαθέτει οθόνη τεχνολογίας IPS 4,3 ιντσών με ανάλυση 960x540 και πυκνότητα εικονοστοιχείων 256ppi, διπύρηνο επεξεργαστή στα 1,2GHz, 1GB μνήμης RAM, 8GB αποθηκευτικού χώρου με δυνατότητα επέκτασης microSD, κάμερα 5 megapixel (χωρίς φλας) και λειτουργικό σύστημα Android 4.1.2 Jelly Bean.

Σημαντική είναι η υποστήριξη δικτύων LTE για ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων έως και 4G, ενώ η εταιρία έχει κάνει μικρές παρεμβάσεις στο περιβάλλον του λειτουργικού.

Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστή η ημερομηνία κυκλοφορίας του, ούτε και η τιμή που θα έχει στην αγορά, όμως υπολογίζεται να φτάσει στα ράφια των καταστημάτων στο δεύτερο τρίμηνο του έτους σε τιμή που θα είναι σαφώς χαμηλότερη από τη σειρά Optimus G και λογικά υψηλότερη από τη σειρά Optimus L.