Ξεκίνησε η αναβάθμιση σε Android 4.2.2 από την Google

H Google ξεκίνησε την διάθεση της νέας έκδοσης του Android, για τις συσκευές Google Nexus 4 και Samsung Nexus 10. Μία αναβάθμιση που εστιάζει κυρίως σε διορθώσεις μικρών προβλημάτων του κώδικα, που σχετίζονται με τις επιδώσεις και την σταθερότητα του συστήματος.

Επίσης διορθώνει ένα πρόβλημα που είχε παρουσιαστεί κατά την αναπαραγωγή μουσικής μέσω Internet, όταν κάποιος χρησιμοποιούσε το Bluetooth. Με την κυκλοφορία της προηγούμενης έκδοσης είχε αναφερθεί πως η μουσική σταματούσε να “παίζει” ομαλά και παρουσίαζε διακοπές, όπως όταν ακούει κανείς ένα γρατσουνισμένο CD.

Η αναβάθμιση έχει ξεκινήσει σταδιακά, οπότε είναι πολύ πιθανόν να μην είναι ακόμα διαθέσιμη για όλους τους κατόχους των παραπάνω συσκευών. Μάλιστα η εταιρία δεν έχει ανακοινώσει κάποιο χρονοδιάγραμμα για το πότε υπολογίζεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Η αναβάθμιση είναι σχετικά μικρή, με μέγεθος 47,6MB και οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να την κάνουν ασύρματα (Over The Air),χωρίς μάλιστα να απαιτείται η σύνδεση σε δίκτυο WiFi.

Το γεγονός πως η συγκεκριμένη αναβάθμιση είναι σχετικά μικρή, δεν προκαλεί καμία έκπληξη, αφού ήδη κυκλοφορούν φήμες πως η επόμενη έκδοση Android 5 με την ονομασία Key Lime Pie, βρίσκεται ήδη σε προχωρημένο στάδιο εξέλιξης.