Το iNotebook δίνει “ζωή” στα χειρόγραφα

Όπως είχε πει και ο Ναπολέων, “η πένα είναι πιο δυνατή και από το σπαθί”. Αυτή τη φράση έχουν βαλθεί να αποδείξουν οι προγραμματιστές της Targus με το νέο gadget, που ακούει στο όνομα iNotebook.

Το iNotebook αποτελείται από μία θήκη, ένα τροποποιημένο στυλό και φυσικά ένα σημειωματάριο. Ένας αισθητήρας που είναι ενσωματωμένος στη θήκη του, δέχεται σήματα από την πένα όσο αυτή χρησιμοποιείται και στη συνέχεια, αφού τα αποκωδικοποιήσει, έχει τη δυνατότητα να τα στείλει ασύρματα σε ένα iPad. Για τη συνεργασία του iNotebook με το iPad, απαιτείται μία ειδική εφαρμογή, που είναι δωρεάν και συνεργάζεται αποκλειστικά με το γνωστό tablet.

Ο αισθητήρας και το ειδικό στυλό, διαθέτουν επαναφορτιζόμενες μπαταρίες, και μπορούν να φορτιστούν ταυτόχρονα, μέσω ενός διπλού καλωδίου USB. Η αυτονομία τους, υπολογίζεται στις 15 ώρες, όταν είναι σε χρήση, και στις 60 ώρες όταν είναι σε αναμονή.

Επίσης, το iNotebook έχει τη δυνατότητα αποθήκευσης έως και 100 χειρόγραφων σελίδων, σε περίπτωση που δεν έχετε το iPad μαζί σας. Το μόνο που χρειάζεται, λοιπόν, είναι να τοποθετήσετε οποιοδήποτε είδους χαρτί, ακριβώς μπροστά από τον αισθητήρα και τα κείμενα σας θα αποθηκευτούν, αμέσως στο tablet σας.

Το νέο αυτό gadget κυκλοφορεί ήδη στην αμερικανική αγορά, με κόστος 180 δολάρια (περίπου 135 ευρώ), με επιπλέον κόστος 8 δολαρίων για 10 ανταλλακτικά για το στυλό, κάθε φορά που σας τελειώνει το μελάνι.