Οι πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις του 2013

Είναι δεδομένο πλέον, πως κάθε χρόνο βλέπουμε καινούριες και πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις, στον τομέα της τεχνολογίας. Κάποιες όμως, πραγματικά κάνουν τη διαφορά, εισάγοντας νέους τρόπους να διευκολύνουν και να αλλάξουν τον τρόπο που χειριζόμαστε την τεχνολογία.

7. Ouya

Πρόκειται για μία συσκευή που τάραξε τα νερά στον χώρο των ηλεκτρονικών παιχνιδιών. Βασίζεται στην πλατφόρμα του Android και είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε, να παραμετροποιείται ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός.

Εκτός του ότι, είναι μία εντελώς νέα πρόταση, συνεργάζεται με το οικιακό σας σύστημα και μπορεί να λειτουργήσει και ως media center, αναπαράγοντας ταινίες και μουσική. Οι κριτικές που έχει ήδη αποσπάσει είναι εξαιρετικές, με την τεχνολογική κοινότητα να ανυπομονεί ν το δοκιμάσει.

6. TrakDot

Μία συσκευή που όταν παρουσιάστηκε είχε σαν στόχο να τοποθετείται στις αποσκευές, ώστε ο χρήστης να μπορεί να τις βρει όπου και αν βρίσκονται, αν η αεροπορική εταιρία τις χάσει. Βέβαια, γιατί να μην χρησιμοποιηθεί με τον ίδιο τρόπο, στο αυτοκίνητο σας, σε περίπτωση που κάποιος το κλέψει;

Η υπηρεσία θα στοιχίζει 13 δολάρια το μήνα.

5. Τηλεοράσεις με ανάλυση 4Κ

Η επόμενη γενιά τηλεοράσεων, με αναλύσεις 4Κ, τέσσερις φορές μεγαλύτερες, δηλαδή από τις σημερινές HDTV. Προς το παρόν, οι τιμές τους δεν είναι για όλες τις τσέπες, αλλά ελπίζουμε πως με το πέρασμα του χρόνου αυτό θα αλλάξει, προς όφελος της οικιακής διασκέδασης.

4.Xbox 720

Με την προηγούμενη γενιά, Xbox 360, είδαμε πως η Microsoft μπορεί να δημιουργήσει μία εντυπωσιακή εμπειρία παιχνιδιού, ειδικότερα με την online κοινότητα του Xbox Live, ξεπέρασε θα λέγαμε τις προσδοκίες. Προς το παρόν, μόνο φήμες έχουμε ακούσει για την νέα κονσόλα, όμως η δεδομένη βελτίωση στα χαρακτηριστικά της συσκευής, και η αναπαραγωγή εντυπωσιακών τίτλων παιχνιδιών σίγουρα θα αποσπάσουν και πάλι το ενδιαφέρον και την προτίμηση της κοινότητας των gamers.

3. Oculus Rift

Τα γυαλιά εικονικής πραγματικότητας, που είχαν κάνει την εμφάνισή τους στο Kickstarter, είναι σίγουρα ένα από τα gadget που περιμένουμε πως και πως στη νέα χρονιά. Πρόκειται για ένα πρότζεκτ που κατάφερε να συγκεντρώσει 2,5 εκατομμύρια δολάρια, στη γνωστή ιστοσελίδα χρηματοδοτήσεων. Αν οι δημιουργοί του, καταφέρουν να παραδώσουν τη συσκευή που ονειρεύονται, τότε σίγουρα μιλάμε για μία από τις πιο εντυπωσιακές συσκευές που είδαμε μέχρι στιγμής για το 2013.

2. Pebble

Το Pebble είναι ένα “έξυπνο” ρολόι που θα συνεργάζεται τόσο με τις Android, όσο και με τις iOS συσκευές. Στόχος του είναι να σας ενημερώνει μέσω της οθόνης του για διάφορες ειδοποιήσεις, όπως κλήσεις, μηνύματα ή ακόμα και emails. Μάλιστα διαθέτει και ένα app store, ώστε όποιος θέλει να ασχοληθεί, να εισάγει ακόμα περισσότερες λειτουργίες.

1. MakerBot Replicator 2

Δεν ξέρουμε αν του αξίζει η πρώτη θέση, είναι πολύ νωρίς για να κρίνουμε, όμως η εταιρία MakerBot Industriesαπό το Μπρούκλιν, παρουσιάζοντας μας το νέο 3D εκτυπωτή, σίγουρα τράβηξε την προσοχή μας. Λειτουργεί όπως περίπου και ένας “κανονικός” εκτυπωτής, μόνο που σας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσετε τρισδιάστατα αντικείμενα. Μόνος περιορισμός, η φαντασία σας.

Παρακαλούμε περιμένετε ...