Με μοιραία αναβάθμιση η Samsung αχρηστεύει τα Galaxy Note 7

Για να αναγκάσει και τους τελευταίους χρήστες να τα επιστρέψουν

Με μια... μοιραία αναβάθμιση η Samsung επιδιώκει να αναγκάσει και τους τελευταίους χρήστες των Galaxy Note 7 να επιστρέψουν τις συσκευές τους μετά το σοβαρό πρόβλημα ανάφλεξης που παρουσίασαν κινητά του συγκεκριμένου μοντέλου απειλώντας την ασφάλεια των χρηστών.

Η αναβάθμιση αυτή θα καταστήσει άχρηστες τις συσκευές στις οποίες θα εγκατασταθεί.

Το πρόβλημα του συγκεκριμένου smartphone, που εντοπίζεται στην μπαταρία του, είναι ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος για τη Samsung εδώ και πολύ καιρό. Πληθώρα καταγγελιών έχει δεχτεί η εταιρεία για ξέσπασμα φωτιάς ή μικρής έκρηξης που σε ορισμένες περιπτώσεις είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό των κατόχων της συσκευής.

Το γεγονός αυτό είχε αναγκάσει τη Samsung να προχωρήσει στην ανάκληση 1,9 εκατομμυρίων συσκευών.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα The Guardian, η αναβάθμιση θα γίνει διαθέσιμη στις ΗΠΑ στα μέσα Δεκεμβρίου και συγκεκριμένα στις 15 του τρέχοντος μήνα.

«Η ασφάλεια των πελατών μας παραμένει για εμάς ύψιστη προτεραιότητα», αναφέρει η εταιρεία σε σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του βρετανικού ειδησεογραφικού δικτύου BBC, η συγκεκριμένη αναβάθμιση αναμενόταν εδώ και μήνες, ώστε να «αναγκάσει» όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους να επιστρέψουν τις συσκευές τους. Το Facebook είχε εκδώσει τον Οκτώβριο μια αναβάθμιση λογισμικού, ώστε το σετ εικονικής πραγματικότητας Gear VR να μην λειτουργεί όταν προσαρμοζόταν στο Galaxy Note 7. Το Facebook προχώρησε σε αυτή την κίνηση προκειμένου να διασφαλίσει ότι κανείς δεν θα κατέληγε να έχει δεμένη στα μάτια του μια συσκευή η οποία θα μπορούσε ανά πάσα στιγμή να εκραγεί.

Ωστόσο, η αναβάθμιση αυτή αναμένεται να προκαλέσει δυσαρέσκεια σε πολλούς χρήστες, αφού θα μείνουν αυτόματα χωρίς κινητό τηλέφωνο.