Η ZTE ανακοίνωσε το νέο Nubia Z5

Τα νέα που μαθαίνουμε από τις κινεζικές εταιρίες, όπως η ZTE, μπορεί να είναι λίγα και σπάνια, όμως σίγουρα συνεχίζουν να εξελίσσουν κινητές συσκευές που θα μπορούν να σταθούν στον ανταγωνισμό της “μεγάλης” κατηγορίας των smartphones.

Σήμερα λοιπόν, η ZTE ανακοίνωσε την κυκλοφορία του νέου Nubia Z5 στην κινεζική αγορά, που όπως φαίνεται από τα χαρακτηριστικά του, θα αποτελέσει τη ναυαρχίδα της εταιρίας και σοβαρό αντίπαλο για κινητές συσκευές όπως το Galaxy Note II, HTC Butterfly και άλλες.

Πρόκειται για μία συσκευή που ακολουθεί τη νέα τάση των “phablets” και θα είναι εξοπλισμένη με οθόνη 5 ιντσών ανάλυσης 1920 x 1080, τον τετραπύρηνο επεξεργαστή της Qualcomm Snapdragon S4 με χρονισμό στα 1,5GHz, 2GB μνήμης RAM, κάμερα 13 megapixel και λειτουργικό Android 4.1 Jelly Bean.

Η μπαταρία που διαθέτει είναι 2.500mAh ενώ το συνολικό του πάχος δεν ξεπερνά τα 7,6mm. Όλα τα παραπάνω έρχονται στην τιμή των 400 δολαρίων (300 ευρώ), και το καθιστούν το φθηνότερο smartphone της κατηγορίας του.

Με τις προβλέψεις των Maya να μην επιβεβαιώνονται, το Nubia Z5 ξεκινάει κανονικά την κυκλοφορία του στην Κίνα, με την εταιρία να σκοπεύει να το διαθέσει και στις υπόλοιπες αγορές σύντομα.