Κενό ασφαλείας στους επεξεργαστές τις Samsung

Ένας εκπρόσωπος επικοινωνίας της Samsung, δήλωσε στην τεχνολογική ιστοσελίδα AndroidCentral, ότι η εταιρία εργάζεται πυρετωδώς ώστε να βρει το συντομότερο δυνατό, λύση στο πρόβλημα που προέκυψε πρόσφατα, με το κενό ασφαλείας στους επεξεργαστές Exynos.

Με τη πρόσφατες δηλώσεις, η εταιρία κάνει γνωστό, πως γνωρίζει για το θέμα και πως ετοιμάζει μία αναβάθμιση λογισμικού που θα δώσει τη λύση όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Επίσης, επιβεβαιώνει ότι το πρόβλημα προέρχεται από κακόβουλες εφαρμογές, που δεν είναι εγκεκριμένες και πως οι χρήστες που εγκαθιστούν εφαρμογές μεγάλων και αξιόπιστων εταιριών, δε θα έχουν κανένα πρόβλημα.

Το κενό ασφαλείας, που εντοπίστηκε κατά το σαββατοκύριακο, έδινε τη δυνατότητα σε κακόβουλα λογισμικά να πάρουν τον πλήρη έλεγχο της μνήμης RAM και γενικά της συσκευής. Πολλές διάσημες συσκευές όπως τα Galaxy Note II, Galaxy SII και SIII αποδείχθηκαν ευάλωτα στη νέα “απειλή”, και μέχρι η Samsung να ανακοινώσει μία επίσημη λύση, κυκλοφόρησαν πολλές, ανεπίσημα, από τρίτους.