Οι πρώτες διαρροές του Nexus 10

Μπορεί η επίσημη παρουσίαση της Google να αναβλήθηκε λόγω του τυφώνα Sandy, η ιστοσελίδα BriefMobile όμως κατάφερε να μας παρουσιάσει, έστω και ανεπίσημα την νέα συσκευή της Google αφού δημοσίευσε τις πρώτες φωτογραφίες της συσκευής αλλά και τα τεχνικά χαρακτηριστικά της.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, η οθόνη του Nexus 10 είναι τεχνολογίας Super AMOLED και διαθέτει διαγώνιο 10.1 ιντσών και ανάλυση 2560x1600, ανεβάζοντας έτσι την πυκνότητα εικονοστοιχείων του στα 299ppi, ξεπερνώντας το iPad 4. Από τον σχεδιασμό της συσκευής καθώς και την τοποθέτηση των ηχείων φαίνεται ακόμα πως το Nexus 10 σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από την Samsung, επιβεβαιώνοντας φήμες που κυκλοφορούσαν μέχρι σήμερα.

Στα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά, το Nexus 10 χρησιμοποιεί διπύρηνο επεξεργαστή Samsung Exynos 5250 στα 1.7GHz ο οποίος είναι μεν ισχυρότερος του επεξεργαστή του iPad 3 αλλά όχι του A6X που θα χρησιμοποιεί το iPad 4. Διαθέτει ακόμα επεξεργαστή γραφικών Mali-T0604, 2GB RAM, αποθηκευτικό χώρο 16GB χωρίς να υποστηρίζει κάρτες επέκτασης και κάμερα 5 megapixel στο πίσω μέρος του.

Προς το παρόν τα μοναδικά στοιχεία που δεν έχουν γίνει γνωστά είναι η ημερομηνία κυκλοφορίας του καθώς και η τιμή του. Σίγουρα η Google σκοπεύει να το κυκλοφορήσει στα καταστήματα πριν τον Δεκέμβριο, ώστε να προλάβει την περίοδο των εορτών, ενώ αναμένεται να το κοστολογήσει κάτω από τα 300 δολάρια, γύρω στα 200 με 230 ευρώ.

Παρακαλούμε περιμένετε ...