Οι οικιακές συσκευές που βγάζουν πρόβλημα μέσα στη δεκαετία

Οι οικιακές συσκευές που βγάζουν πρόβλημα μέσα στη δεκαετία

Οι ειδικοί προτείνουν, αν αγοράσουμε κάτι από τα χαμηλότερα επίπεδα της κατάταξης να επιλέξουμε προϊόν με δύο χρόνια εγγύηση

Πρόσφατα, το περιοδικό αγοράς «Which?» έκανε μια μεγάλη έρευνα σχετικά με τις πιο «αξιόπιστες» οικιακές συσκευές, αυτές δηλαδή που συνήθως αντέχουν στον χρόνο περισσότερο από τις άλλες.

Οι ειδικοί αξιολόγησαν τις οικιακές συσκευές (οι περισσότερες «έξυπνες» με βάση τις νέες τεχνολογίες) με βάση την αξιοπιστία τους αλλά και την έφεσή τους να ζουν περισσότερο, ρωτώντας περισσότερους από 9.000 συνδρομητές του περιοδικού.

Τα αποτελέσματα

Οι ηλεκτρικές κουζίνες είναι, σύμφωνα πάντα με τη μελέτη, η λιγότερο αξιόπιστη οικιακή συσκευή μας, με περισσότερες από 4 στις 10 να παρουσιάζουν κάποιο πρόβλημα μέσα στη δεκαετία. Οι ηλεκτρικές κουζίνες τείνουν μάλιστα να χαλούν μέσα στα δύο πρώτα χρόνια από την αγορά τους, ένα διάστημα που λογίζεται απαράδεκτο αναφορικά με το υψηλό τους κόστος.

Στον αντίποδα, ως η πιο αξιόπιστη συσκευή δηλαδή, είναι οι αυτόνομες εστίες (μάτια), με μόλις 1 στις 10 να χαλάει στην πρώτη δεκαετία της ζωής της.

Οι ψυγειοκαταψύκτες αναδείχθηκαν η δεύτερη λιγότερο αξιόπιστη συσκευή, με το 1/5 τους να εμφανίζει κάποια δυσλειτουργία στα πρώτα δύο χρόνια.

Γενικά: οι πλέον αξιόπιστες συσκευές κατατάσσονται ως εξής (από την πλέον αξιόπιστη στη λιγότερο): αυτόνομες εστίες, καθαριστές ατμού, πλυντήρια, στεγνωτήρια, σκούπες χειρός με ατμό, πλυντήρια πιάτων, καταψύκτες, πλυντήρια-στεγνωτήρια, ψυγεία, εντοιχισμένοι φούρνοι, ψυγειοκαταψύκτες και ηλεκτρικές κουζίνες.

Δείτε εδώ όλη τη λίστα

Γι’ αυτό οι ειδικοί προτείνουν, αν αγοράσουμε κάτι από τα χαμηλότερα επίπεδα της κατάταξης να επιλέξουμε προϊόν με δύο χρόνια εγγύηση.

Λένε μάλιστα πως οι μεγάλες μάρκες δεν εγγυώνται κατά κανέναν τρόπο πιο αξιόπιστη συσκευή, καθώς η έρευνά τους στα ψυγεία έδειξε αυτό ακριβώς.