Rafflesia arnoldii: Doodle για το μεγαλύτερο λουλούδι του κόσμου!

Rafflesia arnoldii: Doodle για το μεγαλύτερο λουλούδι του κόσμου!

Μόλις ανοίξει, το Rafflesia arnoldii μεγαλώνει σε διάμετρο περίπου 1 μέτρο και ανθίζει για μερικές μόνο ημέρες

Eάν οι οθόνες μας μπορούσαν να βγάλουν άρωμα, τότε θα μας περίμενε μία δυσάρεστη έκπληξη με το σημερινό doodle της Google.

Οι ανοιχτοί πράσινοι καπνοί που αναβλύζουν από το σημερινό doodle αναπαριστούν την οσμή του Rafflesia arnoldii, ενός ινδονησιακού φυτού που παράγει το μεγαλύτερο λουλούδι στον κόσμο.

Είναι γνωστό ως bunga bangkai, ή «το λουλούδι του πτώματος» μεταξύ των ντόπιων, το Rafflesia arnoldii εκπέμπει το άρωμα της σάπιας σάρκας, που έλκει τις μύγες που το επικονιάζουν.

Doodle της Google για το φυτό - παράσιτο

Τα παχιά, κόκκινα-καστανά πέταλά του, που φουντώνουν με λευκές κηλίδες, αναδύονται μόνο από το Τετράστιγκμα. Τα αμπέλια που τα φιλοξενούν, όταν είναι έτοιμα να τα αναπαραγάγουν - καθιστώντας το ένα απίστευτα ασυνήθιστο θέαμα. Μόλις ανοίξει, το Rafflesia arnoldii μεγαλώνει σε διάμετρο περίπου 1 μέτρο και ανθίζει για μερικές μόνο ημέρες. Η Goodle αποφάσισε να δημιουργήσει doodle γι' αυτό το παράξενο κατασκεύασμα της φύσης.

Αλλά υπάρχουν περισσότερα για αυτό το παρασιτικό φυτό από το πικάντικο άρωμά του. Το Rafflesia arnoldii ονομάστηκε ινδονησιακό εθνικό «σπάνιο λουλούδι» στο προεδρικό διάταγμα αριθ. 4 του 1993. Αυτό το θαυμάσιο είδος εκπροσωπείται στα περίπλοκα πρότυπα του παραδοσιακού ινδονησιακού μπατίκ, ειδικά στην επαρχία Bengkulu της Σουμάτρα, όπου βρίσκεται συχνά.

Σήμερα, γιορτάζουμε την ιδιαίτερη (και μυρίζουσα) θέση του Rafflesia arnoldii στην ιστορία της Ινδονησίας.