Η Microsoft διόρθωσε ένα πρόβλημα το οποίο ταλαιπωρούσε τους χρήστες των Windows 11

Η Microsoft διόρθωσε ένα πρόβλημα το οποίο ταλαιπωρούσε τους χρήστες των Windows 11

To update αναμένεται να έρθει σε όλους στο δεύτερο μισό της χρονιάς που διανύουμε

Τα Windows 11 κυκλοφόρησαν τον Οκτώβριο του 2021, με πολλούς χρήστες να παραπονιούνται για το context μενού που εμφανίζεται με το δεξί κλικ. Πρόκειται για μια πτυχή του λειτουργικού συστήματος που αντικρίζουν διαρκώς και περιλαμβάνει μερικές από τις πιο χρήσιμες λειτουργίες, όπως η διαγραφή, η αντιγραφή, η επικόλληση, η αποκοπή και η μετονομασία αρχείων και φακέλων.

Το συγκεκριμένο μενού, λοιπόν, είχε αλλάξει με τα Windows 11, αφού η Microsoft αποφάσισε να αφαιρέσει τις προαναφερθέντες λειτουργίες από την κάθετη λίστα, για να της βάλει σε μια οριζόντια, όπου υπάρχουν μόνο εικονίδια. Η σχεδιαστική αυτή αλλαγή είχε ως αποτέλεσμα παρά πολλοί να μην μπορούν να βρουν που είναι το Copy-Paste και το Delete, ενώ ακόμη και έμπειροι χρήστες έκαναν παράπονα πως καθυστερούσαν να βρουν το σχετικό εικονίδιο, αφού η παλιά διάταξη ήταν πιο βολική.

Τώρα, η Microsoft έρχεται χρόνια μετά την κυκλοφορία του λειτουργικού συστήματος να διορθώσει επιτέλους το μενού που εμφανίζεται στα Windows 11 με το δεξί κλικ. Συγκεκριμένα, το build 26058 που έγινε πλέον διαθέσιμο για τα μέλη του Windows Insider προγράμματος προσθέτει ταμπελίτσες και σε αυτά τα εικονίδια.

Όπως μπορείτε να δείτε και από την εικόνα του μέσου Windows Latest που ακολουθεί, πλέον το εν λόγω context menu δείχνει πάνω πάνω αυτά τα εικονίδια, με περισσότερο χώρο μεταξύ τους και με ταμπελίτσες. Το αποτέλεσμα είναι ο χρήστης να τα βρίσκει πιο εύκολα και άμεσα, με την όλη εμπειρία των Windows 11 να γίνεται κάπως έτσι λίγο πιο φιλική.

 

Να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη αλλαγή αναμένεται να έρθει σε όλους μέσα από το μεγάλο Windows 11 24H2 update που θα κυκλοφορήσει στο δεύτερο μισό της χρονιάς που διανύουμε.