Φορητή συσκευή βοηθά τους χρήστες να εντοπίζουν τα πολύτιμα αντικείμενά τους

Φορητή συσκευή βοηθά τους χρήστες να εντοπίζουν τα πολύτιμα αντικείμενά τους

Το Lost Mode λειτουργεί με οποιοδήποτε smartphone που διαθέτει αισθητήρα NFC και πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο

Την παγκόσμια κυκλοφορία του Galaxy SmartTag2, μιας φορητής συσκευής η οποία έρχεται με αναβαθμίσεις στη σειρά Galaxy SmartTag, που επιτρέπουν νέους και βελτιωμένους τρόπους παρακολούθησης των πολύτιμων αντικειμένων των χρηστών, ανακοίνωσε σήμερα η Samsung Electronics.

Όπως ανακοινώθηκε, η νέα λειτουργία Lost Mode του Galaxy SmartTag2 επιτρέπει στους χρήστες, να εισάγουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους στο SmartTag μέσω απλού μηνύματος. Στη συνέχεια, όποιος βρει το αντικείμενο με το Galaxy SmartTag2, μπορεί να χρησιμοποιήσει το συμβατό έξυπνο κινητό του τηλέφωνο, για να σαρώσει το SmartTag2 και να δει το μήνυμα με τα στοιχεία επικοινωνίας του ιδιοκτήτη. Αυτό σημαίνει, ότι εάν το Galaxy SmartTag 2 τοποθετηθεί στο κολάρο ενός κατοικιδίου, θα μπορούσε να αποτελέσει την κατάλληλη λύση, ώστε το κατοικίδιο να έχει πάντα το τηλέφωνο του ιδιοκτήτη πάνω του.

Το Lost Mode λειτουργεί με οποιοδήποτε έξυπνο κινητό τηλέφωνο που διαθέτει αισθητήρα NFC και πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο. Το Galaxy SmartTag2 παρέχει πλέον μια βελτιωμένη λειτουργία προβολής πυξίδας, αναβαθμίζοντας την εμπειρία του χρήστη με βέλη που δείχνουν την κατεύθυνση και την απόσταση του Galaxy SmartTag2 από εκείνον. Αυτή η λειτουργία είναι διαθέσιμη σε οποιοδήποτε Galaxy smartphone με υποστήριξη UWB, όπως το Galaxy S23 Ultra.

Όπως ανακοινώθηκε μεταξύ άλλων, η ανθεκτικότητα του Galaxy SmartTag2 έχει, επίσης, αναβαθμιστεί με την πιστοποίηση IP67 για αντοχή στο νερό και τη σκόνη. Αυτό επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν τα πράγματά τους σε ακόμη πιο δύσκολα περιβάλλοντα, όπως για παράδειγμα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους. Οι ιδιοκτήτες κατοικιδίων ζώων δεν χρειάζεται να ανησυχούν για την καθημερινή φθορά της συσκευής από τα μπολ νερού των ζώων τους ή τις βόλτες τους. Το Galaxy SmartTag2 υποστηρίζει, επίσης, μια νέα λειτουργία περιπάτου για κατοικίδια, διευκολύνοντας τους χρήστες να καταγράφουν τις βόλτες με τους τετράποδους φίλους τους.

Για τους χρήστες Samsung Galaxy, το SmartThings Find μπορεί να παρέχει μεγάλη ασφάλεια μέσω της λειτουργίας «Unknown Tag Alerts». Αυτή η λειτουργία ειδοποιεί τους χρήστες για τυχόν μη εξουσιοδοτημένη παρακολούθηση, στέλνοντάς τους μια ειδοποίηση εάν το SmartThings Find εντοπίσει ένα άγνωστο SmartTag να τους ακολουθεί. Αυτό συμβάλλει στην προστασία των χρηστών και αποτρέπει την κατάχρηση των υπηρεσιών εντοπισμού θέσης.