Το μέλλον… ξεκίνησε: Καθηλώνει η εκπληκτική πρόοδος των ανθρωποειδών ρομπότ της Tesla – Δείτε σε βίντεο τι κάνουν

Το μέλλον… ξεκίνησε: Καθηλώνει η εκπληκτική πρόοδος των ανθρωποειδών ρομπότ της Tesla – Δείτε σε βίντεο τι κάνουν

Πλέον περπατούν κανονικά, μπορούν να απομνημονεύσουν εικόνες από το περιβάλλον, αλλά και να κάνουν εργασίες - Τι αποκάλυψε ο Έλον Μασκ

Η τεχνολογία κάνει άλματα προόδου και οι ταινίες για τα ανθρωποειδή ρομπότ περασμένων δεκαετιών, πλέον, γίνονται πραγματικότητα. Το μέλλον ξεκίνησε, όπως φαίνεται και από το βίντεο που παρουσίασε η Tesla για τα ρομπότ της, τα οποία ονομάζονται Optimus. Η πρόοδός του καθηλώνει.

Τι νέες δυνατότητες των ρομπότο παρουσίασε ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε πριν μερικές ώρες για τους μετόχους της εταιρείας και τόνισε ότι η ομάδα του δουλεύει σε εντατικό ρυθμό. Είναι χαρακτηριστικό ότι το συγκεκριμένο βίντεο ολοκληρώθηκε μόλις το προηγούμενο βράδυ.

Το ανθρωποειδές ρομπότ της Tesla είχε παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην AI Day της εταιρείας πέρυσι. Ωστόσο, η νέα έκδοση είναι πολύ βελτιωμένη. Εφοδιασμένα με την τελευταία λέξη της τεχνητής νοημοσύνης, πλέον περπαρούν κανονικά, έστω και σε αργό τέμπο, μπορούν να κάνουν μέχρι και εργασίες τοποθετώνοντας αντικείμενα, ενώ οι κινήσεις τους είναι αντιγραφή των ανθρώπινων.

Επίσης ελέγχουν τη δύναμή τους και μπορούν να απομνημονεύσουν εικόνες από το περιβάλλον.

Δείτε τα ρομπότ της Tesla σε βίντεο: