Πώς θα είναι τo «ελληνικό» κινητό της Tesla – Δείτε βίντεο

Πώς θα είναι τo «ελληνικό» κινητό της Tesla – Δείτε βίντεο

Ο Ίλον Μασκ ετοιμάζει την απάντησή του σε περίπτωση που οι εταιρείες μπλοκάρουν το Twitter στα smartphones τους

Ο ιδιοκτήτης της Tesla, Ίλον Μασκ, σχεδιάζει την αντεπίθεση του κατά των μεγάλων εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, καθώς φημολογείται ότι τα ψηφιακά καταστήματα εφαρμογών (iOS και Google Play) ενδέχεται να μπλοκάρουν το Twitter, λόγω μη συμμόρφωσης με τους κανόνες κατά του μίσους και της παραπληροφόρησης.

Ο Μασκ αποκάλυψε το σχέδιό του, το οποίο περιλαμβάνει τη δημιουργία του δικού του smartphone της εταιρείας Tesla, σε περίπτωση που η Apple ή η Google αποφασίσουν να μπλοκάρουν το Twitter, με τις φήμες να αναφέρουν, ότι υπάρχει ήδη μια ομάδα, που εργάζεται σε αυτό το εγχείρημα. Η αποκάλυψη μάλιστα για το σχέδιο του Ίλον Μασκ έγινε μέσω Twitter, όταν η πολιτική αναλύτρια Λιζ Γουίλερ πρότεινε στον Μασκ να κατασκευάσει το δικό του smartphone, σε περίπτωση που η Apple και η Google αποφασίσουν να αποκλείσουν το Twitter από τα καταστήματα εφαρμογών τους.

Στην απάντησή του ο Μασκ δήλωσε, ότι ελπίζει πως αυτό δεν θα συμβεί, αλλά αν δεν υπάρξει άλλη επιλογή, θα δημιουργήσει ένα εναλλακτικό smartphone. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το πρώτο τηλέφωνο τη ςTesla θα έχει ελληνική ταυτότητα, καθώς το όνομά του θα γράφεται στα ελληνικά και θα είναι το «π». Το επερχόμενο smartphone της Tesla φημολογείται ότι θα διαθέτει δορυφορική σύνδεση στο internet του Μασκ, το Starlink, καθώς και ενσωματωμένη τεχνολογία ηλιακής φόρτισης, με τους αισθητήρες του να του επιτρέπουν να αλλάζει χρώμα ανάλογα με τον φωτισμό του περιβάλλοντος.

Το τηλέφωνο θα διαθέτει επίσης οθόνη 4K AMOLED 6,7 ιντσών και θα είναι εξοπλισμένο με επεξεργαστή Snapdragon 898 της Qualcomm και αποθήκευση flash έως και 2 TB. Επιπλέον, θα έχει καλύτερη συνδεσιμότητα με τα αυτοκίνητα της Tesla, επιτρέποντας στον χρήστη να ελέγχει λειτουργίες τους, όπως κλείδωμα, ξεκλείδωμα, θερμοκρασία και άλλες παραμέτρους, μέσω του κινητού του. Το κόστος αγοράς του αναμένεται να είναι μεταξύ 800 και 1.200 δολαρίων.

Το παρακάτω βίντεο αφορά ένα πρωτότυπο μοντέλο του οποίου τα σχέδια έχουν διαρρεύσει κατά καιρούς στα μέσα ενημέρωσης.