Τζεφ Μπέζος: To τεράστιο ρολόι αξίας 42 εκατομμυρίων δολαρίων που ετοιμάζει και «θα μείνει ζωντανό περισσότερο από την ανθρωπότητα»

Τζεφ Μπέζος: To τεράστιο ρολόι αξίας 42 εκατομμυρίων δολαρίων που ετοιμάζει και «θα μείνει ζωντανό περισσότερο από την ανθρωπότητα»

Θα βρίσκεται βαθιά θαμμένο μέσα σε ένα βουνό

Ο Τζεφ Μπέζος ετοιμάζει ένα τεράστιο μηχανικό ρολόι αξίας 42 εκατομμυρίων δολαρίων που θα βρίσκεται «θαμμένο» για 10 χιλιετίες ή όπως λένε πολλοί, θα μείνει «ζωντανό περισσότερο από την ανθρωπότητα”.

Η κατασκευή του ξεκίνησε και το ρολόι αυτό αναμένεται να έχει "ζωή" για 10.000 χρόνια. Όπως φαίνεται στο βίντεο που δημοσίευσε η γνωστή σελίδα, Pubity, το ρολόι θα βρίσκεται βαθιά θαμμένο μέσα σε ένα βουνό.

View this post on Instagram

A post shared by Pubity (@pubity)

Επίσης, είναι αρκετά ψηλό και ογκώδες, ενώ θα είναι πολύ δύσκολο για να το δει κάποιος από κοντά, μιας και απέχει πολλές ώρες από το πλησιέστερο αεροδρόμιο. Για να βρει ένας επισκέπτης την τοποθεσία του θα πρέπει να κάνει ένα τεράστιο ταξίδι αρκετών ωρών και να ανέβει ένα δύσκολο μονοπάτι περίπου των 2.000 ποδιών. Αξίζει να αναφερθεί, ότι την ιδέα αυτού του project είχε αρχικά ο Danny Hillis.

Ο Hills είχε την αρχική ιδέα του ρολογιού που θα κρατούσε για 10.000 χρόνια από το 1995, και είχε δημιουργήσει μια εταιρία ονόματι «Long Now Foundation», με στόχο την κατασκευή του. Η ομάδα του έφτιαξε μερικά prototypes, αλλά το project του Μπέζος θα είναι το πρώτο ολοκληρωμένο και λειτουργικό ρολόι που θα χρειάζεται ελάχιστη συντήρηση.