Ένα iPhone πρώτης γενιάς αναμένεται να πωληθεί σε δημοπρασία πάνω από 50.000 δολάρια

Ένα iPhone πρώτης γενιάς αναμένεται να πωληθεί σε δημοπρασία πάνω από 50.000 δολάρια

Η ιδιοκτήτριά του το έλαβε ως δώρο το 2007 και δεν άνοιξε ποτέ το κουτί του αφήνοντας το σφραγισμένο έως σήμερα

Ένα iPhone πρώτης γενιάς που παραμένει άθικτο στο κουτί του από το 2007 βγήκε σε δημοπρασία χθες Πέμπτη και εκτιμάται ότι θα πωληθεί για ένα ποσό άνω των 50.000 δολάριων, σύμφωνα με το CNN.

Τα πρώτα iPhone, που αρχικά πωλούνταν έναντι 599 δολαρίων, διέθεταν οθόνη 3,5 ιντσών, κάμερα 2 megapixel, μνήμη 4GB και 8GB, ίντερνετ και iTunes. Δεν διέθετε κατάστημα εφαρμογών, λειτουργούσε σε δίκτυο 2G και ήταν αποκλειστικό για το δίκτυο της AT&T. Το εν λόγω κινητό είχε δοθεί ως δώρο το 2007 σε μια καλλιτέχνη τατουάζ, την Κάρεν Γκριν. Ωστόσο, επειδή η γυναίκα είχε ήδη ένα καινούριο κινητό τηλέφωνο, αποφάσισε να μην ανοίξει το iPhone και έτσι το άφησε σφραγισμένο στο άθικτο κουτί του. Το 2019 η Γκριν εμφανίστηκε σε μια τηλεοπτική εκπομπή, κατά την οποία μία ειδικός εκτίμησε το κινητό τηλέφωνο στα 5.000 δολάρια.

Τον περασμένο Οκτώβριο δημοπρατήθηκε ένα άλλο iPhone πρώτης γενιάς για σχεδόν 40.000 δολάρια, από τον οίκο δημοπρασιών LCG Auctions, ο οποίος δημοπρατεί και το τηλέφωνο της Γκριν. Το iPhone άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο επικοινωνούν, κάνουν πληρωμές, δουλεύουν, βγάζουν φωτογραφίες, ακόμη και τον τρόπο με τον οποίο ξυπνούν το πρωί. Ακόμη, "σκότωσε" δεκάδες βιομηχανίες (βιντεοκάμερες, MP3 players) και έδωσε ζωή σε πολλές άλλες.

Η δημοπρασία θα ολοκληρωθεί στις 19 Φεβρουαρίου.